Ο Βλάντιμιρ Πούτιν προτείνει τη δημιουργία δικής της home gaming και φορητής κονσόλας στη Ρωσία!

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν προτείνει τη δημιουργία δικής της home gaming και φορητής κονσόλας στη Ρωσία!


O Βλάντιμιρ Πούτιν φαίνεται να έχει το ενδιαφέρον να ενισχύσει την Ρωσία στον χώρο του gaming, καθώς φαίνεται πως έχει ζητήσει τη δημιουργία… τόσο home όσο και φορητών κονσολών στη χώρα. Σύμφωνα με αναφορές του RT, o Πούτιν διοργάνωσε μια συνάντηση πριν από λίγες ημέρες, όπου ζήτησε από τους υψηλά στελέχη της κυβέρνησής του να εξετάσουν την κατάσταση και να οργανώσουν την παραγωγή home και φορητών gaming κονσολών στη Ρωσία.

Φαίνεται πως οι υπεύθυνοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 15 Ιουνίου 2024, και πρέπει να υπάρχει επίσης αντίστοιχο λειτουργικό σύστημα και cloud υποδομή για την περιήγηση των παιχνιδιών στους χρήστες. Ένας εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε ότι η εντολή του Πούτιν σχετίζεται με την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στο gaming και την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής. Είναι γνωστό πως μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία το 2022, πολλές εταιρείες στην αγορά σταμάτησαν τις επιχειρήσεις τους στη Ρωσία.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται οι Sony, Microsoft, Nintendo, EA και Activision Blizzard. Η εταιρεία τεχνολογίας VK φαίνεται πως βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα της χώρας, ωστόσο φαίνεται ότι όλοι συμφωνούν πως είναι προκλητικό να ανταγωνιστούν τόσο άμεσα τις PlayStation και Xbox και πιθανώς η χώρα θα καταλήξει σε μια πρόταση σε φάση Steam Deck, Lenovo Legion GO ή ASUS ROG Ally.

Πηγή εικόνας: Getty Images

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ