Η Samsung ζητά την κατοχύρωση των όρων “AI Phone” και “AI Smartphone” για τα Samsung Galaxy S24


Τα τρία μοντέλα της σειράς Samsung Galaxy S24 αναμένεται να αποτελέσουν ένα σημαντικό άλμα για την προσπάθεια της εταιρείας από την Κορέα να ενσωματώσει δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη στα smartphones της. Την προσπάθεια αυτή θα υποστηρίξουν τα Exynos 2400 και Snapdragon 8 Gen 3 chipsets που ανακοινώθηκαν πρόσφατα. Μια ένδειξη της ευρύτητας των προθέσεων της Samsung είναι η κατοχύρωση των όρων “AI Phone” και “AI Smartphone“.

Αυτή η κίνηση έγινε μετά την αίτηση για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος Samsung Glasses νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα sammobile, η καταχώριση τους είναι πολύ πιθανό να μην γίνει δεκτή, καθώς αφορούν γενικές ορολογίες. Παρ’ όλα αυτά, αποτελούν σαφή ένδειξη των προθέσεων της Samsung για το μέλλον της τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης του Exynos 2400, η Samsung ανέφερε πως εκτελούσε ένα demo μέσω του αντίστοιχου reference board που μπορούσε να μετατρέψει κείμενο σε εικόνες με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Επιπλέον, το Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm μπορεί να εκτελέσει LLMs (Large Language Models) και άλλες λειτουργίες, οπότε από πλευράς hardware όλα φαίνεται έτοιμα.

Πιθανόν η επίσημη ανακοίνωση όλων αυτών γίνει στο επόμενο Galaxy Unpacked, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα του Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ