Η Samsung κερδίζει ξανά τη μάχη με την Apple στα smartphones

Η Samsung κερδίζει ξανά τη μάχη με την Apple στα smartphones


Η ανταγωνιστική μάχη μεταξύ της Samsung και της Apple για την κορυφαία θέση στην αγορά smartphones έχει νέες εξελίξεις. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του IDC σχετικά με τις αποστολές συσκευών, η Samsung έχει κατακτήσει ξανά την πρώτη θέση, ξεπερνώντας για άλλη μια φορά την Apple που την είχε ξεπεράσει προηγουμένως το 2023.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Samsung επέστρεψε στην κορυφή κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024, επαναφέροντας την κατάσταση που επικρατούσε από το 2010, με τη Samsung να βρίσκεται και πάλι στην πρώτη θέση. Συγκεκριμένα, η Samsung απέστειλε 60,1 εκατομμύρια συσκευές στην αγορά (20,8% του συνόλου), ενώ η Apple απέστειλε 50,1 εκατομμύρια συσκευές (17,3% του συνόλου).

Και οι δύο εταιρείες αντιμετώπισαν πτώση στις πωλήσεις σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς. Οι πρώτες πέντε θέσεις καταλαμβάνονται από τις ίδιες εταιρείες. Συγκεκριμένα, η Xiaomi βρίσκεται στην τρίτη θέση με 40,8 εκατομμύρια αποστολές, η Transsion στην τέταρτη θέση με 28,5 εκατομμύρια αποστολές και η OPPO καταλαμβάνει την πέμπτη θέση με 25,2 εκατομμύρια αποστολές. Τα στοιχεία του IDC υποδεικνύουν ότι η αγορά smartphones αρχίζει να ανακάμπτει, κινούμενη προς μια φάση ανάπτυξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ