Η Raspberry Pi ετοιμάζει το δικό της επεξεργαστή τεχνητής νοημοσύνης

Η Raspberry Pi ετοιμάζει το δικό της επεξεργαστή τεχνητής νοημοσύνης


Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης έχει επεκταθεί σε πολλούς τομείς και η εταιρεία Raspberry Pi, γνωστή για τους μικροϋπολογιστές της, ετοιμάζει τον δικό της επεξεργαστή τεχνητής νοημοσύνης. Αυτή τη στιγμή, το ενσωματωμένο λογισμικό της εταιρείας στην κάμερα του Raspberry Pi έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει εφαρμογές βασισμένες σε τεχνητή νοημοσύνη, όπως τα chatbots, ακόμα και απευθείας από τον μικροϋπολογιστή.

Για να πραγματοποιήσει αυτό το εγχείρημα, η Raspberry Pi συνεργάστηκε με την εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών, Hailo, και το αποτέλεσμα είναι το AI Kit, ένα πρόσθετο οδηγό για τον μικροϋπολογιστή Raspberry Pi 5 που θα ενσωματώνει τον επιταχυντή Hailo-8L M.2. Το kit αναμένεται να είναι διαθέσιμο σύντομα μέσω του διεθνούς δικτύου της Raspberry Pi, με κόστος περίπου 70 δολάρια.

Ο CEO και συνιδρυτής της Hailo, Orr Danon, ανέφερε στο The Verge ότι η κατανάλωση ενέργειας του επιταχυντή είναι λιγότερη από 2W και χρειάζεται παθητική ψύξη. Ο επιταχυντής μπορεί να παράγει 13 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο (TOPS), ποσότητα που είναι χαμηλότερη σε σχέση με τους επεξεργαστές που προορίζονται για φορητούς υπολογιστές AI, όπως οι επεξεργαστές Lunar Lake της Intel που φτάνουν τα 40 TOPS.

Πλέον, η πλειοψηφία των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης εκτελούνται στο cloud εξαιτίας της μεγάλης απαιτούμενης ενέργειας και υπολογιστικής ισχύος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ