Φήμη: Το νέο handheld της ASUS, ASUS ROG Ally X, έχει 24GB μνήμης και 7 ώρες αυτονομία

Φήμη: Το νέο handheld της ASUS, ASUS ROG Ally X, έχει 24GB μνήμης και 7 ώρες αυτονομία


Το επερχόμενο handheld της Asus, ROG Ally X, φαίνεται πως έρχεται να ταρακουνήσει την αγορά των handhelds με τα 24GB LBDDR5X μνήμης. Η ASUS δεν έχει αλλάξει κάτι στην εμφάνιση του handheld, αλλά σίγουρα τα specs που ανακοίνωσε έχουν τραβήξει τα μάτια της βιομηχανίας πάνω της.

Το The Verge, μπόρεσε να δεί ένα πρόοιμο πρωτότυπο της συσκευής και αναφέρει περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τις δυνατότητες και την αυτονομία. Αξίζει να σημειωθεί πως η συσκευή που δοκιμάστηκε, δεν ήταν καν πλήρως λειτουργική, περισσότερο για την αισθητική και το σχέδιο του handheld.

To ASUS ROG Ally φαίνεται να είναι ακριβές αντίγραφο του προκατόχου του, όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση. Η οθόνη έχει το ίδιο μέγεθος, τα κουμπιά είναι ακριβώς τα ίδια και το σχήμα της συσκευής απαράλλαχτο. Υπάρχει αλλαγή στις λαβές, οι οποίες έχουν πλέον πολύ καλύτερο «κράτημα» στα χέρια, πιο στρογγυλεμένες γωνίες και καλύτερη πρόσβαση στα πίσω κουμπιά της συσκευής. Επίσης, το ROG Ally X θα είναι μαύρο, αντί του λευκού προκατόχου του.

Οι παρατηρήσεις του The Verge, ήταν πως τα πλήκτρα ABXY είναι ελαφρώς πιο κάτω στη συσκευή, τα joysticks έχουν λαστιχένια επικάλυψη που τα φέρνει πιο κοντά σε αυτά του Steam Deck OLED και πως ενδεχομενώς έχουν προστεθεί ανεμιστηράκια μέσα στη συσκευή για καλύτερη ψύξη.

Οι φήμες για τα specifications που τραβάνε την προσοχή μας, είναι πως η συσκευή θα διαθέτει 1ΤΒ αποθηκευτικού χώρου 24GB LPDDR5X-7500 μνήμη για τα γραφικά και το σύστημα. Επιπλέον, η τιμή του φαίνεται να είναι $799, δηλαδή $100 παραπάνω από το πρώτο μοντέλο, ενώ η αυτονομία του φαίνεται να φτάνει τις επτά ώρες. Σίγουρα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, αλλά όπως πάντα, μην τα πάρετε «τοις μετρητοίς» αν δεν έρθει και μια επίσημη ανακοίνωση από την ASUS.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ