Βαν Ντάικ: «Οι ποδοσφαιριστές πληρώνονται καλά, αλλά δεν πρέπει ποτέ να είναι στο βάρος της υγείας μας»

Ένα ζήτημα που αφορά το σύγχρονο ποδόσφαιρο και δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς, είναι ο επιβαρυντικός προγραμματισμός. Ο αριθμός των συνεχόμενων αγώνων έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές να μην έχουν σχεδόν ποτέ την ευκαιρία να ξεκουραστούν, ειδικά όταν αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και στην εθνική τους ομάδα.

Σε αυτή την αρνητική κατάσταση αναφέρθηκε ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τους αγώνες της Ολλανδίας με την Γαλλία (13/10, 21:45) και την Ελλάδα (16/10, 21:45). Ο Ολλανδός αμυντικός τόνισε ότι ο υψηλός μισθός των ποδοσφαιριστών δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για την υπερβολική επιβάρυνσή τους και επεσήμανε ότι οι ίδιοι οι παίκτες πρέπει να αναλάβουν δράση.

«Στην Αγγλία πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα είναι πολύ απαιτητικό. Οι παίκτες πληρώνονται καλά, αλλά αυτό δεν πρέπει ποτέ να έρχεται σε βάρος της υγείας μας. Πρέπει να παίζουμε όλο και περισσότερους αγώνες. Ως παίκτες, πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλία και να συμβάλουμε στην επίλυση αυτού του προβλήματος», δήλωσε αναλυτικά ο έμπειρος αμυντικός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ