Τεντόγλου: «Προσπάθησα για το πανελλήνιο ρεκόρ και έκανα δύο φορές 8,65μ. – Κατάρα, δεν γίνονται αυτά»!

Τεντόγλου: «Προσπάθησα για το πανελλήνιο ρεκόρ και έκανα δύο φορές 8,65μ. – Κατάρα, δεν γίνονται αυτά»!

Ο Μίλτος Τεντόγλου, απίθανος και ασυναγώνιστος, έκανε ιστορία κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για τρίτη φορά συνεχόμενα, στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Με δύο άλματα στα 8,65 μέτρα, απογειώθηκε και κατέρριψε το προσωπικό του ρεκόρ κατά 6 εκατοστά, σημειώνοντας παράλληλα νέο ρεκόρ αγώνων.

Αν και δεν κατάφερε να φτάσει στο πανελλήνιο ρεκόρ των 8,66μ., δεν έκρυψε την χαρά του για την επίδοσή του, εκφράζοντας την προσδοκία ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι ακόμα καλύτερος και έτοιμος για μεγαλύτερα άλματα.

Παρακάτω οι δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου:

«Ρισπέκτ. Να ζητήσω συγγνώμη, είμαι χάλια, είμαι κουρασμένος. Ήταν ωραίος αγώνας. Προσπάθησα να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ, έκανα δυο φορές 8,65 μέτρα, κατάρα, δεν γίνονται αυτά! Βοήθησε το κλίμα εδώ και ο διάδρομος ήταν σε καλή κατάσταση. Είμαι πιο καλός σε σκληρά στάδια με αυτή την επιφάνεια. Είναι φανταστικό ταρτάν. Έκανα καλό αγώνα σίγουρα, και οι αντίπαλοί μου επίσης. Και ο Ιταλός ο Φουρλάνι ήταν τρομερός.

Για πλάκα είναι ο καλύτερος τελικός που έχει γίνει. Το είχα πει από τα ημιτελικά ότι όλοι είμαστε «κτήνη» εδώ στον τελικό. και ο Τσέχος που είναι 8 μέτρα και ο Πορτογάλος είναι καλός. Ήταν φανταστική η 12άδα, μπράβο.

Το 8,86 είναι πολύ μακριά αλλά το πλησίασα λίγο παραπάνω. Τ0 θέμα είναι αν θες να κάνεις 8,80 να πας για 8,90. Θα πρέπει να πάω για 9 μέτρα για να τα καταφέρω. Βελτιώθηκα σήμερα και το χαίρομαι.

Το ευχαριστήθηκα πιο πολύ από όλα τα παιχνίδια και για την επίδοση φυσικά. Είμαι χαρούμενος για όσα έχω κάνει!

Μεγαλύτερος στόχος από όλους είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και πιστεύω σε έναν καλύτερο αγώνα γιατί θα είναι φανταστικά και ξέρω ότι θα είμαι καλά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ