Στα προημιτελικά του Roland Garros ο 100άρης τενίστας Αλκαράθ γράφει ιστορία

Στα προημιτελικά του Roland Garros ο 100άρης τενίστας Αλκαράθ γράφει ιστορία

Ο Κάρλος Αλκαράθ έκανε και πάλι τη διαφορά στο Roland Garros, φτάνοντας σε μια σπάνια επιτυχία που ελάχιστοι έχουν καταφέρει στο τένις επί χώματος.

Η 100ή νίκη στο χώμα και η πορεία προς το Roland Garros

Ο νεαρός Ισπανός σταρ, με καταγωγή από τη Μούρθια, σημείωσε την 100ή του νίκη σε τουρνουά ATP σε χώμα, ξεπερνώντας τον δυναμικό Μπεν Σέλτον με σκορ 3-1 σετ (7-6(8), 6-3, 4-6, 6-4). Με αυτή την επιτυχία, ο Αλκαράθ εξασφάλισε για τέταρτη χρονιά τη θέση του στα προημιτελικά του κορυφαίου Grand Slam χώματος, δείχνοντας σταθερότητα και υψηλό επίπεδο στην επιφάνεια που τον χαρακτηρίζει.

Μάχη στο Philippe-Chatrier και η ωριμότητα του Αλκαράθ

Το γήπεδο ήταν γεμάτο, με τον Ισπανό να αντιμετωπίζει έναν ανήσυχο Σέλτον, ο οποίος δεν δίστασε να πιέσει και να κερδίσει το τρίτο σετ. Παρά τις δυσκολίες, ο Αλκαράθ επέδειξε ψυχραιμία και ταχύτητα στο τέταρτο σετ, ανατρέποντας την κατάσταση με μια συνδυασμένη εμφάνιση άνεσης και αποφασιστικότητας.

Η αξία του fair play και ο στόχος της υπεράσπισης του τίτλου

Ένα ξεχωριστό στιγμιότυπο που επισφράγισε την αναμέτρηση ήταν η πράξη εξαιρετικού fair play από τον Αλκαράθ, ο οποίος ζήτησε την ακύρωση πόντου επειδή η ρακέτα του είχε φύγει από το χέρι του κατά το χτύπημα, αναδεικνύοντας έτσι το ήθος που τον συνοδεύει.

Φέτος, έχοντας ήδη κατακτήσει τα τουρνουά του Μόντε Κάρλο και της Ρώμης, ο 22χρονος πρωταθλητής φιλοδοξεί να επαναλάβει την επιτυχία στο Roland Garros, μια διάκριση που στον σύγχρονο τένις έχουν πετύχει μόνο θρύλοι όπως ο Ράφα Ναδάλ και ο Γκουστάβο Κουέρτεν.

Η επόμενη πρόκληση με τον Τόμι Πολ

Στους προημιτελικούς του Roland Garros 2025, ο Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει τον ανερχόμενο Τόμι Πολ, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και υπόσχεται σκληρή μάχη μεταξύ δύο εξαιρετικών ταλέντων του χώρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ