Η Αρίνα Σαμπαλένκα έμεινε εκτός από το Cincinnati Open πολύ νωρίτερα απ’ ό, τι θα ήθελε. Η Λευκορωσίδα, το Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, έχασε με 6-1, 6-4 από την Έλενα Ριμπάκινα στον προημιτελικό της Παρασκευής, με την πρώην πρωταθλήτρια του Wimbledon να κυριαρχεί από το πρώτο κιόλας σετ.
Η Ριμπάκινα δεν έχασε ποτέ το σερβίς της, σερβίροντας 11 άσσους, ενώ η Σαμπαλένκα απέτυχε να εκμεταλλευτεί καμία από τις πέντε ευκαιρίες της για break. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε μόλις σε λίγο περισσότερο από μία ώρα, με τη Λευκορωσίδα να εμφανίζεται εμφανώς εκνευρισμένη από την εξέλιξή του.
Η ήττα αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή. Η διαφορά των δύο παικτριών στη βαθμολογία πριν το τουρνουά ήταν μόλις 354 βαθμοί, πράγμα που σημαίνει πως μια πορεία της Ριμπάκινα έως τον τελικό—ή ακόμα και η κατάκτηση του τίτλου, ανάλογα με τη φάση—θα την ανέβαζε στην κορυφή της WTA.
Bejlek d. Aryna Sabalenka 7-6(7) 6-4 in Cincinnati
WOW.
20 year old Sara gets the biggest win of her life.
This is her first top 10 win, & it’s against the world #1.
She came back from 1-4 in the 2nd set.
?1st WTA 1000 QF
She can now call herself a WTA 1000… pic.twitter.com/uwEFxIQKsw
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter) August 20, 2026
Μετά τον αποκλεισμό, η Σαμπαλένκα έστρεψε αμέσως το βλέμμα στο επόμενο ραντεβού. «Δεν είναι το αποτέλεσμα που ήθελα, αλλά είμαι έτοιμη να αλλάξω ταχύτητα για τη Νέα Υόρκη», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το US Open ξεκινά αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας στη Βόρεια Αμερική, όμως η αυτοπεποίθησή της έχει δεχθεί πλήγμα, καθώς η φετινή σεζόν έχει ήδη καταγραφεί απώλειες στον τελικό του Australian Open και στα ημιτελικά του French Open.
Δεν ήταν μόνο η Σαμπαλένκα που βρέθηκε εκτός. Η δεύτερη του ranking, Κόκο Γκοφ, αποκλείστηκε επίσης την ίδια μέρα, ενώ ο Κάρλος Αλκαράθ χρειάστηκε τρία σετ για να ξεπεράσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ και να περάσει στα ημιτελικά. Το τουρνουά του Σινσινάτι θεωρείται το τελευταίο μεγάλο τεστ πριν το Grand Slam της Νέας Υόρκης, και οι ισορροπίες μοιάζουν πλέον εντελώς διαφορετικές.