Παγκράτι: Ο Οικονομόπουλος στοχεύει σε μαχητικό σύνολο και ανάδειξη νέων στη National League 1

Παγκράτι: Ο Οικονομόπουλος στοχεύει σε μαχητικό σύνολο και ανάδειξη νέων στη National League 1

Ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν στο Παγκράτι δεν ξεκίνησε το καλοκαίρι αλλά πολύ νωρίτερα, όταν το προηγούμενο πρωτάθλημα ήταν ακόμα σε εξέλιξη. Ο Έκτορας Οικονομόπουλος, που παραμένει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας για τη National League 1, μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του ΕΟΚ WebRadio με τον Νίκο Μπουρλάκη για το πώς χτίστηκε το φετινό ρόστερ, αλλά και για το τι περιμένει από τους παίκτες του.

«Πριν τελειώσει το περσινό πρωτάθλημα είχαμε κάποιες συζητήσεις με τη διοίκηση του Παγκρατίου όσον αφορά την ανανέωση. Οπότε, επειδή τα πλάνα μας ξεκίνησαν πριν τελειώσει, αυτό έκανε λίγο πιο εύκολη τη δουλειά όλων μας», εξήγησε ο κόουτς, προσθέτοντας ότι η προεργασία αφορούσε και μεταγραφικά και αγωνιστικά ζητήματα. Το «κλείσιμο» έγινε νωρίς, ώστε να μην πληρώσουν υπεραξίες για παίκτες που είχαν εντοπίσει από καιρό.

Κεντρικό ρόλο στο πλάνο έχει η σύνδεση με τις ακαδημίες του ιστορικού συλλόγου. Ο Οικονομόπουλος θύμισε ότι πέρυσι επτά παιδιά από τα «σπλάχνα» της ομάδας πάτησαν για πρώτη φορά στα παρκέ της κατηγορίας, κάτι που παραμένει βασικός στόχος της διοίκησης και τη νέα χρονιά.

Ο πρώτος στόχος που βάλαμε είναι, μέσα από τα δικά μας παιδιά, να δημιουργήσουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο, από την άμυνα προς τα μπροστά, που να μπορέσει να παίξει και να είναι πάρα πολύ μαχητικό.

Ο ίδιος εμφανίστηκε ωστόσο ρεαλιστής αναφορικά με τους κινδύνους του ομίλου, που φέτος περιλαμβάνει αρκετές ιστορικές ομάδες. «Αν κάνουμε ένα λάθος να… καβαλήσουμε το καλάμι είναι πολύ επικίνδυνο ο όμιλος να σε “κλωτσήσει” προς τα κάτω», παρατήρησε, ενώ στάθηκε και στο υψηλό επίπεδο των αντιπάλων, χαρακτηρίζοντας τον όμιλο «φανταστικό». Αναφέρθηκε μάλιστα και σε προπονητές που αποτελούν «τοτέμ» για το ελληνικό μπάσκετ, τονίζοντας ότι όλοι επωφελούνται έμμεσα από την άνοδο του επιπέδου.

Από την περσινή σεζόν, αυτό που ήθελαν να κρατήσουν ήταν πρώτα το αγωνιστικό στυλ και μετά οι παίκτες. Ο στόχος να μείνουν 11 από τους 16 κατέστη εφικτός, με αποτέλεσμα το Παγκράτι να αλλάξει μόλις τέσσερα πρόσωπα. Για τον Οικονομόπουλο, άλλωστε, η ποιότητα δεν αγοράζεται αλλά χτίζεται: όταν την αγοράζεις είναι πρόσκαιρο, ενώ η πραγματική αξία βγαίνει μέσα από την εξέλιξη του προϊόντος και τη συνοχή.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στον άμεσο συνεργάτη του, Κώστα Αντωνόπουλο, με τον οποίο μοιράζεται, όπως είπε, την ίδια «τρέλα» για το άθλημα. «Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να σου στείλει στις 04:00 το πρωί ένα e-mail για κάτι που είδε», αποκάλυψε, δείχνοντας τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί στην τεχνική ηγεσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ