Σερβία επικράτησε Γαλλίας 90-87 – Γιόκιτς κοντά σε triple-double, τάπα στον Φρανσίσκο

Σερβία επικράτησε Γαλλίας 90-87 – Γιόκιτς κοντά σε triple-double, τάπα στον Φρανσίσκο

Το φιλικό στην Beogradska Arena είχε δραματικό φινάλε: λίγο πριν την εκπνοή, ο Σιλβέν Φρανσίσκο δέχτηκε τάπα από τον Αλέκσα Αβράμοβιτς εκεί που επιχειρούσε τρίποντο για να ισοφαρίσει. Ο Νίκολα Γιόκιτς βγήκε νικητής από την προσωπική μονομαχία με τον Βίκτορ Γουεμπανιαμά και η Σερβία πήρε τη νίκη με 90-87 μπροστά σε 20.000 θεατές.

Ο Γιόκιτς κόντεψε το triple-double κλείνοντας το ματς με 20 πόντους, 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Στην αντίπερα όχθη, ο Γουεμπανιαμά δεν έπιασε τα συνηθισμένα του στάνταρ: περιορίστηκε στους 10 πόντους, ενώ είχε και 6 λάθη και 2 τάπες.

Το παιχνίδι έμεινε ανοιχτό σχεδόν σε όλη τη διάρκεια. Τα δεκάλεπτα έγραψαν 22-19, 46-45, 72-62, πριν το φινάλε διαμορφωθεί στο 90-87. Οι Σέρβοι έχτισαν τη διαφορά με ένα ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο και την κράτησαν ως το τέλος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσία των παικτών που αγωνίζονται στην Ελλάδα. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ του Ολυμπιακού τελείωσε με 15 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 17 λεπτά, πίσω από τον Γιόκιτς. Στη γαλλική πλευρά, ο Φρανσίσκο του Παναθηναϊκού AKTOR πρόσθεσε 13 πόντους με 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 λάθη, ενώ ο Εβάν Φουρνιέ πέτυχε μόλις 5 πόντους, με 1 ασίστ και 3 κλεψίματα. Πρώτος σκόρερ της Γαλλίας ήταν ο Αμίν Νουά με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Οι δύο εθνικές ομάδες θα τα ξαναπούν την Κυριακή σε φιλικό στην Ορλεάνη. Μετά, τα πράγματα σοβαρεύουν: στα προκριματικά του MundoBasket 2027, η Σερβία (ρεκόρ 3-3 στον Β’ όμιλο της δεύτερης φάσης) αντιμετωπίζει εντός έδρας την Ισλανδία στις 28 Αυγούστου και κατόπιν την Ιταλία εκτός έδρας στις 31. Η Γαλλία, επικεφαλής του Δ’ ομίλου με ρεκόρ 5-1, παίζει με τη Σλοβενία εντός στις 27 και τη Σουηδία εκτός στις 30.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ