Παπανικολάου: «Το πλεονέκτημα έδρας είναι πολύ σημαντικό για αυτόν που έχει την τελευταία αναμέτρηση στην έδρα του»

Παπανικολάου: «Το πλεονέκτημα έδρας είναι πολύ σημαντικό για αυτόν που έχει την τελευταία αναμέτρηση στην έδρα του»

Σε μια ενημερωτική συνέντευξη Τύπου για τους τελικούς της Stoiximan Basket League, ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για τη σημασία του πλεονεκτήματος έδρας.

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό AKTOR για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και να απολαύσουμε τους τελικούς. Στο σημερινό μπάσκετ, το πλεονέκτημα έδρας παίζει σημαντικό ρόλο, ιδίως στον αγώνα που διεξάγεται στην έδρα της τελευταίας αναμέτρησης.

Το πλεονέκτημα έδρας είναι κρίσιμο στο ενδεχόμενο του πέμπτου τελικού. Έχουμε παρατηρήσει πως οι έδρες μπορούν να αλλάξουν την εξέλιξη. Είναι σημαντικό να έχει η ομάδα την υποστήριξη των οπαδών της. Και οι δύο ομάδες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να επικρατήσουν στην έδρα του αντιπάλου, καθώς το επίπεδο ανταγωνισμού είναι υψηλό».

Για το ρόστερ των δύο ομάδων: «Η παρουσία ελληνικών παικτών είναι χρήσιμη στην ομάδα, αλλά το μπάσκετ δεν εξαρτάται μόνο από αυτό. Στην ομάδα μας, οι παίκτες έχουν μεγάλη πείρα, γνωρίζουν την πραγματικότητα και τη σημασία του τίτλου. Δεν έχει σημασία εάν είναι Έλληνες ή ξένοι. Αντιλαμβάνονται καλά το τι πρέπει να προσέχουν. Επιθυμούμε πολύ την κατάκτηση του τίτλου. Για εμένα, το σημαντικότερο είναι να ολοκληρώσουμε τη σεζόν με χαμόγελο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ