Παπανικολάου: «Δεν μπορώ να περιγράψω τη σημασία του Σπανούλη για εμένα ως παίκτη και άνθρωπος»

Παπανικολάου: «Δεν μπορώ να περιγράψω τη σημασία του Σπανούλη για εμένα ως παίκτη και άνθρωπος»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για τις συμβουλές του Βασίλη Σπανούλη που τον έκαναν καλύτερο άνθρωπο. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού παρευρέθηκε στο Gala που οργανώθηκε το Σάββατο (16/09) και σε δηλώσεις που έκανε αποθέωσε τον θρύλο των “ερυθρόλευκων”, λέγοντας ότι αυτή η εκδήλωση είναι το λιγότερο που αξίζει για τον Σπανούλη, για αυτό που προσέφερε ως αθλητής και ως άνθρωπος.

Ο Παπανικολάου δήλωσε:

Για τον Σπανούλη ως παίκτη: «Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια τον Σπανούλη και την σημασία του για εμένα ως παίκτη και άνθρωπο. Δεν θέλω να σπαταλήσω χρόνο, διότι αν ξεκινήσω θα μακρύνει πολύ η κουβέντα. Αυτή η εκδήλωση είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει για τον Βασίλη, αλλά και το λιγότερο που αξίζει για αυτά που προσέφερε ως αθλητής και ως άνθρωπος».

Για τις αρχηγικές ικανότητες του Σπανούλη και πώς προσπαθεί να τις εφαρμόσει: «Μέσω της σκληρής δουλειάς, προσπαθώ να περάσω στην ομάδα κάθε χρόνο την ιδέα ότι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Μόνο αθλητικά προκαλώντας ο ένας τον άλλο, μπορούμε να βελτιωθούμε. Αυτό το μάθημα το έδωσε ο Βασίλης σε μεγάλο βαθμό και αυτή η νοοτροπία επηρέασε όλες τις ομάδες που ήταν αρχηγός και αυτό οδήγησε σε τόσες επιτυχίες».

Για τη συμβουλή που δεν θα ξεχάσει ποτέ από τον Σπανούλη: «Έχω λάβει πάρα πολλές συμβουλές. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι ότι οι συμβουλές που μου έδινε ο Σπανούλης ήταν γνήσιες, προήρθαν από την καρδιά του, διότι ήθελε πραγματικά να με βοηθήσει. Αυτός ο άνθρωπος έχει κάνει πολλά για εμένα και τον χαρακτήρα μου, με έχει διαμορφώσει ως άνθρωπο και θα είμαι πάντα ευγνώμον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ