Ο Κορμπεράν και μια μικρή επιτυχία στο Νησί (φωτογραφίες, βίντεο)

Ο Κάρλος Κορμπεράν, έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, βρίσκεται ξανά στην Αγγλία και την Championship, αναλαμβάνοντας ένα πολύ ιδιαίτερο πρότζεκτ.

Λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του από το λιμάνι, ανέλαβε την Γουέστ Μπρομ σε μια δύσκολη περίοδο, με σκοπό να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα χωρίς να ξοδεύει απερίσκεπτα, με στόχο σε διετία να διεκδικήσει την άνοδο.

Ο Ισπανός τεχνικός, μέσα σε 4 μήνες την περσινή σεζόν, έπεισε τους ανθρώπους της ομάδας με τη δουλειά του, ανανεώνοντας τη συνεργασία τους μαζί του. Φέτος, ο Κορμπεράν κάνει μια αξιόλογη πορεία προς την άνοδο, χωρίς να αποτελεί τον βασικό στόχο και χωρίς καν να έχει τα απαραίτητα εχέγγυα. Παρά τη μικρή διαθέσιμη οικονομική υποστήριξη, η Γουέστ Μπρομ κατάφερε να βρεθεί στην 5η θέση, μετά από μια εντυπωσιακή πορεία το τελευταίο διάστημα.

Καλή αρχή, εξαιρετική άμυνα και λίγες ήττες

Ο Κορμπεράν αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες την περσινή και τη φετινή σεζόν, αλλά κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της διοίκησης και του κόσμου. Η τακτική του και το παιχνίδι της αγγλικής ομάδας ταιριάζουν στα θέλω του και είναι εξοικειωμένος με την Championship.

Ξεκίνησε με 7 βαθμούς σε 3 αγώνες, δείχνοντας ότι γνωρίζει τι απαιτείται για να προηγηθεί σε αυτό το πρωτάθλημα. Έχοντας μόλις 3 ήττες σε 18 αγώνες, η Γουέστ Μπρομ δείχνει ότι μπορεί να κατακτήσει μια θέση στα play off άνοδος. Ειδικά στα τελευταία 5 παιχνίδια, κατέγραψε 4 νίκες, με το τελευταίο διπλό να είναι εκτός έδρας ενάντια στη σκληροτράχηλη Κάρντιφ με 1-0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα βρίσκεται στην 3η θέση, παρά το μικρό μπάτζετ σε σχέση με άλλες ομάδες της κατηγορίας. Με 32 βαθμούς σε 18 παιχνίδια, αν και αρκετά πίσω από τις πρώτες θέσεις, είναι σε θέση να ανακατέψει τα φύλλα της βαθμολογίας και να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη εξάδα και στα play off άνοδος. Το μεγάλο επίτευγμα του Κορμπεράν έχει να κάνει μόνο με το διοικητικό και το τεχνικό του ταλέντο, αντίθετα με το ιστορικό όνομα της ομάδας.

Μια ομάδα με το χάρακά του

Ο Κορμπεράν είναι ένας προπονητής που δεν αναζητά το εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, αλλά είναι κυνικός και επιδιώκει την αποτελεσματικότητα. Έχει δημιουργήσει ένα σύνολο με σαφείς ρόλους και πλάνο και έχει οργανώσει την ομάδα έτσι, ώστε να ανταποκρίνεται αρμονικά στις απαιτήσεις του. Αυτό εξηγεί την καλή άμυνα της ομάδας, που έχει δεχτεί μόνο 17 γκολ σε 18 παιχνίδια.

Η Championship είναι ένα αληθινό μαραθώνιο και το πιο απαιτητικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Παρά τα πολλά παιχνίδια, ο Κορμπεράν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της διοίκησης και του κόσμου, καθώς επισημάινει τη διαχρονική ποιότητα της ομάδας.

Παρακολουθήστε τις προσπάθειες της ομάδας στα παρακάτω βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ