Ντεσάν: «Υπάρχει ποιότητα στην Ελλάδα, θα έχουμε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου»

Η Εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει απόψε την Γαλλία στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2024 στην OPAP Arena.

Ο προπονητής της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, μίλησε σε συνέντευξη Τύπου για την ποιότητα της Εθνικής Ελλάδας και τον αυριανό αγώνα.

Αναφορικά με την Ελλάδα και τις προσδοκίες για πρόκριση: «Η Ελλάδα πρέπει να περάσει από τα play-offs. Ο αυριανός αγώνας θα είναι δύσκολος. Υπάρχει ποιότητα και επιθετικότητα στην ομάδα, ο οποίος θα είναι υψηλού επιπέδου, λόγω και της έντονης υποστήριξης από το κοινό».

Σχετικά με τον Λούκας Ερναντές: «Ο Ερναντές μπορεί να παίξει τόσο σαν μπακ όσο και σαν στόπερ. Όταν τον έχουμε στη λίστα, τον υπολογίζουμε κυρίως ως αριστερό μπακ».

Σχετικά με τον στόχο των 8 νικών στον όμιλο: «Δεν είναι το Grand Slam του ράγκμπι. Δεν θα παίξουμε για να μην κερδίσουμε, αλλά το να τελειώσουμε τον όμιλο με το απόλυτο δεν θα μας δώσει κάτι παραπάνω. Είναι πάντα καλό να έχουμε την καλύτερη δυνατή προκριματική φάση. Είμαστε απόλυτοι και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Σχετικά με τη διαχείριση των ποδοσφαιριστών: «Έχω οκτώ παίκτες που παίζουν την Παρασκευή το βράδυ. Η απόφαση των βασικών εναπόκειται στο τεχνικό επιτελείο. Υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού, αλλά δεν μπορώ να το διαχειριστώ όλο μόνος μου».

Σχετικά με τον αρχηγό στον αυριανό αγώνα: «Ο αρχηγός θα είναι πιθανότατα ο Κιλιάν Μπαπέ. Ο Μπρις Σαμπά θα είναι στην ενδεκάδα και ο Γκριεζμάν θα συνεχίσει το σερί του, ίσως παίξει και λίγο περισσότερο».

Σχετικά με το αν αγνοεί την δεισιδαιμονία: «Δεν υπάρχει δεισιδαιμονία στην ομάδα. Δεν παίζουμε για να μην χάσουμε, παίζουμε για να κερδίσουμε».

Αναφορικά με το 14-0 κόντρα στο Γιβραλτάρ: «Σεβόμαστε τους αντιπάλους μας και χρησιμοποιήσαμε τις ευκαιρίες που προέκυψαν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ