Μιτσέλ: «Δεν επιτύχαμε στον τακτικό ρόλο της επίθεσης μας στο tie-break»

Ο Λορέντζο Μιτσέλι επισημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να ρισκάρει περισσότερο στο ματς ενάντια στη Νοβάρα. Εστιάζει στην αδυναμία της ομάδας να ανταπεξέλθει στην υποδοχή, στις λεπτομέρειες και στον ρόλο του αντιπάλου, ενώ διεκδικεί μεγαλύτερη συγκέντρωση και αλλαγή στήσιμου για το δεύτερο παιχνίδι. Αναφέρεται στην ικανοποίησή του από τον γενικό χαρακτήρα και την τακτική προσέγγιση της ομάδας, πιστεύοντας ότι παρουσίασαν καλό επίπεδο βόλεϊ.

Αναλυτικά:

«Θα έπρεπε να αναλάβουμε περισσότερα κινδύνους στον αγώνα. Στον πέμπτο σετ, η επίθεσή μας δεν ήταν αποτελεσματική, λόγω της αδυναμίας μας στην υποδοχή, κάτι που δεν επαναλήφθηκε σε ολόκληρο το παιχνίδι. Κρίσιμες λεπτομέρειες έκριναν το αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα δεν παίζουμε μόνοι μας, αλλά αντιμετωπίζουμε και τον αντίπαλο.

Ήταν σημαντικό που αντιμετωπίσαμε αυτόν τον αγώνα, αυτό το υψηλού επιπέδου ματς, το οποίο απαιτούσε μεγάλη μας συγκέντρωση, ενώ πιστεύω ότι απολαύσαμε την απόδοσή μας, παίζοντας καλό βόλεϊ. Θα πρέπει να δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε στο δεύτερο παιχνίδι, το οποίο είναι αρκετά δύσκολο. Είμαι ικανοποιημένος τόσο με το νοητικό μας στήσιμο όσο και με την τακτική προσέγγισή μας, εκτός από την αρχή μας στο tie-break. Θα πάμε στο επόμενο παιχνίδι με τον μέγιστο αγωνιστικό πνεύμα».

Η Μικαέλα Μλέινκοβα ανέφερε: «Καταξιώσαμε μια άριστη αρχική απόδοση, προσπαθώντας να πιέσουμε μέσω του σερβίς, ενώ είχαμε αποτελεσματικό μπλοκ και άμυνα. Ωστόσο, το tie-break είναι… τύχη. Για να είμαστε δίκαιοι, δεν ξεκινήσαμε καλά στο tie-break, αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην υποδοχή και δεν μπορέσαμε να απειλήσουμε αρκετά, προκειμένου να ανατρέψουμε την κατάσταση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ