Κριστιάν Στράιχ: «Είχαμε εξαιρετική αρχή και ήταν μια όμορφη βραδιά»

Ο Κριστιάν Στράιχ επεσήμανε ότι στο Φράιμπουργκ κατανοούσαν τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει ο Ολυμπιακός και εξέφρασε την εκτίμησή του για την τακτική που εφαρμόστηκε, επικεντρώνοντας στην επιθετική δράση της ομάδας του Ολυμπιακού. Επιπλέον, ζήτησε από τον Φορτούνη τη φανέλα του.

Αναφορικά με την αγωνιστική απόδοση: «Είχαμε μια πολύ καλή αρχή. Ο Γκρέγκοριτς σημείωσε γρήγορα δύο γκολ. Γνωρίζαμε την επικινδυνότητα του Ολυμπιακού, αλλά μετά το 4-0 καταλάβαμε ότι η αγορά ήταν κλεισμένη. Ήταν μια όμορφη βραδιά και χαρήκαμε γι’ αυτό».

Σχετικά με την τακτική: «Χρησιμοποιήσαμε ένα μείγμα τακτικής με 4 και 3 παίκτες. Αυτό μας βοήθησε σημαντικά».

Σχετικά με τις μελλοντικές αγώνιστικές υποχρεώσεις στην Ευρώπη: «Η συμμετοχή στην Ευρώπη αποτελεί μια αναζωογονητική εμπειρία για εμάς».

Σχετικά με τον Γκρέγκοριτς: «Ο Γκρέγκοριτς ήταν εξαιρετικός. Στο παιχνίδι με τη Ντάρμσταντ είχε μερικές αδικαιολόγητες απώλειες ευκαιριών, όμως αυτό αποτελεί μέρος της ζωής ενός επιθετικού. Και εγώ υπήρξα παίκτης. Ίσως όχι τόσο καλός όσο αυτός, αλλά ήμουν. Οι παίκτες κράτησαν την αυτοπεποίθησή τους. Τώρα εμφανίζεται και πάλι σε καλή φόρμα».

Σχετικά με τον Ολυμπιακό: «Όλοι οι παράγοντες ήταν στο πλευρό μας. Ο Ολυμπιακός δεν είναι μια κακή ομάδα. Είχε δυσκολίες στην άμυνα, αλλά ήταν επικίνδυνος με τη μπάλα. Στο πρώτο παιχνίδι θα μπορούσαμε να καταλήξουμε ισόπαλοι».

Σχετικά με τον Φορτούνη: «Γνωρίζω τον Φορτούνη από τότε που έπαιζε στην Καϊζερσλάουτερν. Υπήρχαν σχέδια για τη μεταγραφή του στη Φράιμπουργκ. Είχαμε συνομιλήσει γι’ αυτό, αλλά τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Τον παρατηρούσα σήμερα και του ζήτησα τη φανέλα. Ελπίζω πως θα μου τη δώσει. Γενικά, είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Σήμερα είχε δυσκολίες, αλλά εξακολουθεί να είναι εξαιρετικός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ