Κατσικάρης: «Στόχος της Εθνικής η πρόκριση στην 8άδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα»

Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για τις προσδοκίες του από την Εθνική Ανδρών στο ερχόμενο Μουντομπάσκετ. Ο προπονητής αναφέρθηκε στην απόδοση της ομάδας στα φιλικά παιχνίδια και τόνισε ότι ο ρεαλιστικός στόχος είναι η πρόκριση στην 8άδα. Επίσης, ανέφερε τη σημασία του Λευτέρη Μποχωρίδη και αναφέρθηκε στις ομάδες που αναμένεται να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Για τις εντυπώσεις του από την Εθνική Ανδρών:

Ο Κατσικάρης δήλωσε ότι η Εθνική Ανδρών έπαιξε καλά και δυνατά στα φιλικά παιχνίδια. Παρατήρησε ορισμένες αδυναμίες, αλλά είδε και τις δυνατότητες της ομάδας. Σημείωσε ότι δεν είναι απαραίτητο να παίξεις το τέλειο μπάσκετ, αλλά να αξιοποιήσεις το υλικό που έχεις και να βρεις τις δυνατότητές σου για να κερδίσεις τους αντιπάλους. Τόνισε επίσης ότι η ομάδα είναι δεμένη και παίζει ενωμένη, προσπαθώντας να είναι αγωνιστική και τεχνική.

Για τον στόχο της πρόκρισης στην 8άδα:

Ο Κατσικάρης θεωρεί ότι η πρόκριση της Εθνικής Ανδρών στην 8άδα είναι ρεαλιστικός στόχος. Αν η ομάδα περάσει καλά στον όμιλο, θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια ομάδες όπως Λιθουανία και Μαυροβούνιο, οι οποίες έχουν τις δυνατότητες να κερδιστούν. Μετά αναμένεται να αντιμετωπίσει Ιταλία ή Σερβία. Παρά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η Εθνική στο τουρνουά, πιστεύει ότι μπορεί να βρει τις δυνατότητές της για να προκριθεί στην 8άδα.

Για το rotation στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα:

Ο προπονητής προβλέπει ότι θα υπάρχουν 8 ή 9 παίκτες που θα παίζουν συνεχώς καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά, προκειμένου να διατηρηθεί η χημεία της ομάδας. Το rotation δεν θα είναι μεγάλο, καθώς αυτό θα έπρεπε να επηρεάσει τη συμπαγήτητα της ομάδας. Εξάλλου, ο Κατσικάρης είδε στα φιλικά παιχνίδια τις πεντάδες που ήταν πιο αποδοτικές και έχει σκοπό να κάνει 2-3 αλλαγές για να δώσει ανάσες στους βασικούς. Στόχος είναι να μην υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην απόδοση της ομάδας.

Για τον Λευτέρη Μποχωρίδη:

Ο Κατσικάρης αναφέρθηκε στον Λευτέρη Μποχωρίδη και τόνισε ότι είναι ένας παίκτης με εμπειρία και σκληρότητα. Υπογράμμισε ότι ο προπονητής Δημήτρης Ιτούδης θεωρεί ότι ο Μποχωρίδης είναι πιο αναγκαίος για την ομάδα. Τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης ταλέντων, αλλά προτίμησης για την ομάδα. Τελικά, πρόσθεσε ότι ο Μποχωρίδης είναι ένας σκληρός παίκτης που δε φοβάται τα φάουλ και μπορεί να σκοράρει.

Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα:

Τέλος, ο Κατσικάρης σχολίασε τη συμμετοχή των ομάδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αναφέρθηκε στην ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, την οποία θεωρεί πολύ σοβαρή, αν και δεν έχει εντυπωσιακά ονόματα. Προβλέπει ότι είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Επίσης, αναφέρθηκε θετικά στις εμφανίσεις της Καναδά και της Γαλλίας, ενώ σημείωσε ότι οι Ισπανοί δεν αναμένεται να έχουν την ίδια δύναμη όπως πέρυσι. Τελικά, τόνισε ότι όλα εξαρτώνται από τα αναμετρήσεις και οι διασταυρώσεις των ομάδων, όπου μία μεγάλη ομάδα θα αποκλειστεί. Όσον αφορά τα μετάλλια, θεωρεί ότι οι προαναφερθείσες ομάδες έχουν το προβάδισμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ