Καλμαζίδης: «Αλλαγή σε σερβίς και υποδοχή ο λόγος για την ανατροπή στο ματς»

Ο Γιάννης Καλμαζίδης επισημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε την κατάσταση απέναντι στην Τσβόλε λόγω της απόδοσης στο σερβίς και στην υποδοχή του. Εκτιμά ότι υπάρχει πίεση στους ευρωπαϊκούς αγώνες, αλλά η ομάδα ανέδειξε την ποιότητά της και την ιστορία του ολλανδικού βόλεϊ.

Αναλυτικά: «Σημειώσαμε μια σημαντική νίκη και πιστεύω ότι το σερβίς ήταν ο λόγος για την αλλαγή στο ματς. Γενικά, η υποδοχή μας ήταν ικανοποιητική. Μπορούμε να βελτιώσουμε περαιτέρω το σερβίς μας με την οργανωμένη τακτική μας.

Το πρώτο ματς σε μια σεζόν είναι πάντα δύσκολο και ποτέ δεν ξέρεις τι ακριβώς να περιμένεις. Ειδικά σε έναν θεσμό όπως το Challenge Cup με διπλά ματς, δημιουργείται περισσότερη πίεση. Πιστεύω όμως ότι είμαστε ανώτερη ομάδα και αυτό φαίνεται στο τέλος. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα των αθλητριών μας. Διαθέτουμε τέσσερις καλούς μπλοκέρ που κάνουν εξαιρετική δουλειά και, ενημερωμένοι για τον αντίπαλο, ξέρουμε τι να περιμένουμε.

Η Ολλανδία έχει μια μεγάλη παράδοση στο βόλεϊ και οι ομάδες τους παίζουν σωστά, αν και δεν έχουν την ίδια ποιότητα με εμάς».

Η Κένια Καρκάσες ανέφερε: «Το πρώτο ματς είναι πάντα δύσκολο, αλλά είμαι βέβαιη ότι θα είμαστε ακόμα καλύτερες στο δεύτερο ματς. Η αντίπαλός μας ήταν μια νεανική ομάδα με πολύ ενέργεια και σίγουρα μας δυσκόλεψε σε μερικά θέματα. Παρά ταύτα, είμαστε χαρούμενες για το αποτέλεσμα σήμερα και επικεντρωνόμαστε στην προετοιμασία για τον αγώνα ρεβάνς. Αισθάνομαι ήδη πολύ οικεία, ενώ οι φίλαθλοί μας είναι ενθουσιώδεις.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ