Ιτούδης στο CNN Φιλιππίνων: «Περήφανος για την ομάδα μου – Ο Γιάννης αγαπά την Εθνική»

Ιτούδης στο CNN Φιλιππίνων: «Περήφανος για την ομάδα μου – Ο Γιάννης αγαπά την Εθνική»

Ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος είναι ο προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ελλάδας, παραχώρησε συνέντευξη μέσω Zoom στο CNN Φιλιππίνων. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Ιτούδης εξέφρασε την περηφάνια του για την προσπάθεια και την αφοσίωση που επιδεικνύει η εθνική ομάδα ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ μίλησε επίσης για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και την αγάπη του για την Εθνική ομάδα. Επιπλέον, ανέφερε τη Λιθουανία ως φαβορί στον επόμενο αγώνα, εκθείασε τη φιλοξενία στη Μανίλα και το επίπεδο της διοργάνωσης.

Σχετικά με τη φιλοξενία στη Μανίλα, ο Ιτούδης ανέφερε ότι οι άνθρωποι είναι πολύ ευγενικοί και πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν. Επίσης, αποθέωσε την ομάδα των Φιλιππίνων και τον αριθμό των θεατών που παρακολούθησαν το πρώτο παιχνίδι της ομάδας μπροστά σε 50.000 θεατές.

Σχετικά με τον αγώνα με τη Λιθουανία, ο Ιτούδης ανέφερε ότι η ομάδα είναι ξεκούραστη και έχει προετοιμαστεί για τον επόμενο αντίπαλο. Περιγράφοντας τη Λιθουανία ως εξαιρετική ομάδα με πολλούς παίκτες που αγωνίζονται στη Ζαλγκίρις με τον ίδιο προπονητή, τόνισε ότι η Λιθουανία είναι το φαβορί και πως η Ελλάδα θα παλέψει για τη νίκη.

Αναφορικά με την ως τώρα πορεία της Εθνικής ομάδας, ο Ιτούδης δήλωσε ότι παρά την απουσία πολλών σημαντικών παικτών, η ομάδα έχει επιδείξει αφοσίωση και ιδανικό δέσιμο. Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ, ο Ιτούδης είπε ότι οι παίκτες προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό και είναι περήφανος για την ομάδα.

Ως προς τη νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας, ο Ιτούδης ανέφερε ότι η ομάδα ήταν συγκεντρωμένη και πίστευε στον εαυτό της. Τόνισε επίσης ότι η Νέα Ζηλανδία είναι μία πολύ καλή και σκληρή ομάδα.

Όσον αφορά την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Ιτούδης ανέφερε ότι ο Γιάννης αγαπά την Εθνική ομάδα και έχει αποδείξει την αφοσίωσή του τόσα χρόνια. Είπε επίσης ότι ο Γιάννης έπρεπε να ακολουθήσει τις οδηγίες των ιατρών των Milwaukee Bucks και να υποβληθεί σε μια επέμβαση που τον απέτρεψε να παρευρεθεί. Τόνισε, ωστόσο, ότι η ομάδα αντιμετώπισε την απουσία του Γιάννη και άλλων παικτών και είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί με υπερηφάνεια.

Ο Ιτούδης επίσης αποκάλυψε ότι δεν έχει επικοινωνήσει πρόσφατα με τον Γιάννη και ότι δεν γνωρίζει αν θα ταξιδέψει στις Φιλιππίνες για να δει την Εθνική ομάδα. Πρόσθεσε ότι έχει λάβει συγχαρητήρια μηνύματα από παλιούς παίκτες και προπονητές, και εξέφρασε τη χαρά του για τον Γιάννη και την επιθυμία του να βοηθήσει την Εθνική ομάδα στο μέλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ