Η ισπανική φορολογική αρχή επιστρέφει 1,2 εκατ. ευρώ στον Ντάνι Αλβες και του δίνει την ευκαιρία της αποφυλάκισης

Η ισπανική φορολογική αρχή επιστρέφει 1,2 εκατ. ευρώ στον Ντάνι Αλβες και του δίνει την ευκαιρία της αποφυλάκισης

Μια απρόσμενη εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει στην άμεση απελευθέρωση του Ντάνι Αλβες, λίγες μόνο ημέρες μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών και έξι μηνών για σεξουαλική επίθεση κατά μιας 23χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “La Vanguardia” την προηγούμενη Πέμπτη, η Ανωτάτη Διοικητική Αρχή του Εθνικού Δικαστηρίου αποδέχτηκε την έφεση που υπέβαλε ο δικηγόρος του Ντάνι Αλβες, ο οποίος ασχολείται με τις φορολογικές υποθέσεις του, με αποτέλεσμα η ισπανική φορολογική αρχή να πρέπει να επιστρέψει 9,2 εκατ. ευρώ στον ποδοσφαιριστή.

Ο λόγος της επιστροφής

Πρόκειται για χρήματα που το υπουργείο Οικονομικών είχε επιβάλει στον Ντάνι Αλβες να πληρώσει ως αμοιβή στον ατζέντη της FIFA. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που πιστώθηκε με την αμοιβή για τις προσπάθειες ανανέωσης του συμβολαίου του παίκτη, χωρίς ο τελευταίος να είναι ενήμερος για αυτές τις συναλλαγές.

Το ποσό που ο Βραζιλιάνος μπορεί να λάβει άμεσα ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση για την απελευθέρωσή του τις επόμενες ημέρες, μέχρι να καταληγήσει το θέμα δια μέσου νόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ