Γουόκαπ: «Αισθάνομαι υπέροχα που βρίσκομαι στην Εθνική, όταν ακούω τον Εθνικό Ύμνο σημαίνει πάρα πολλά για εμένα»

Γουόκαπ: «Αισθάνομαι υπέροχα που βρίσκομαι στην Εθνική, όταν ακούω τον Εθνικό Ύμνο σημαίνει πάρα πολλά για εμένα»

Η Εθνική ομάδα μας ξεκινά τα προκριματικά του EuroBasket 2025 μετά την αναμέτρηση με την εθνική ομάδα της Τσεχίας στο ΣΕΦ την Παρασκευή (23/2, 21:00).

Ο Τόμας Γουόκαπ μοιράστηκε το πόσο σημαντικό είναι για εκείνον να φοράει τη γαλανόλευκη και την χαρά του που FIBA και Ευρωλίγκα συνεργάζονται για τα «παράθυρα» των εθνικών ομάδων. Επίσης, επισήμανε τον στόχο της κατάκτησης ενός μεταλλίου.

Για την Εθνική ομάδα: «Όταν ακούω τον Εθνικό Ύμνο σημαίνει πάρα πολλά για εμένα. Βιώνω σπουδαία πράγματα, όπως το δέσιμο με τα υπόλοιπα παιδιά που σε διαφορετική περίπτωση δε θα είχα δυνατότητα να χτίσω. Είναι μία ευκαιρία για εμένα να γίνω κομμάτι μίας κατάστασης που είναι πραγματικά ιδιαίτερη».

Για το διάλειμμα των Εθνικών ομάδων: «Αν και το διάλειμμα είναι καλό για ορισμένους, εγώ αισθάνομαι υπέροχα που βρίσκομαι εδώ. Είναι μία υπέροχη αλλαγή στην καθημερινή ρουτίνα με τις ομάδες μας».

Για τη διαδικασία των «παραθύρων»: «Οι αγώνες δίνουν την ευκαιρία στην Εθνική ομάδα να δημιουργήσει δεσμούς με τον κόσμο. Είναι πραγματική χαρά για εμένα που βρίσκομαι εδώ».

Για τον στόχο της κατάκτησης ενός μεταλλίου: «Υπάρχει. Ένα μετάλλιο. Αυτό συζητούσαμε και το προηγούμενο καλοκαίρι. Κι όταν σκέφτομαι αυτό, το μυαλό μου πάει στους φίλους και την οικογένειά μου που ήταν έμαθαν ότι παίρνω το ελληνικό διαβατήριο, το πρώτο πράγμα που με ρώτησαν ήταν: “Δηλαδή μπορείς να παίξεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες;”. Και φυσικά απάντησα: “Ναι, αυτό είναι. Είναι αυτό ακριβώς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ