Γιούργκεν Κλοπ: «Η Λίβερπουλ θα δώσει την προσοχή που αξίζει στο Europa League»

Γιούργκεν Κλοπ: «Η Λίβερπουλ θα δώσει την προσοχή που αξίζει στο Europa League»

Ο Γιούργκεν Κλοπ έκανε σαφές ότι η Λίβερπουλ δεν θα υποτιμήσει την ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα συμμετάσχει φέτος.

Οι “κόκκινοι” δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Champions League για πρώτη φορά μετά από την πρώτη πλήρη σεζόν του Κλοπ το 2016/17, αλλά είχαν φτάσει στον τελικό του Europa League το 2016. Ο προπονητής τους εξέφρασε την επιθυμία να επαναληφθεί το ίδιο επίτευγμα και φέτος.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Πρώτα και κύρια πρέπει να βεβαιωθούμε ότι όλοι σεβόμαστε τον ανταγωνισμό με τον σωστό τρόπο, ότι σεβόμαστε τους αντιπάλους με τον σωστό τρόπο. Θα ήθελα πολύ να φτάσουμε στον τελικό, αλλά δεν έχω ιδέα αν μπορούμε να το επιτύχουμε γιατί υπάρχουν πολλές φανταστικές ομάδες ανάμεσά μας και σε αυτόν τον στόχο, οπότε πρέπει να φροντίσουμε να είμαστε αποδοτικοί».

Η Λίβερπουλ ξεκινά την πορεία της στο Europa League αντιμετωπίζοντας την ΛΑΣΚ Λιντς στην Αυστρία την Πέμπτη, πριν αγωνιστεί με τη Γουέστ Χαμ στο πρωτάθλημα την Κυριακή.

Ο Κλοπ εξέφρασε επίσης την πίστη του στο μέλλον της ομάδας, λέγοντας ότι ενώ υπάρχουν ταλαντούχοι παίκτες από την ακαδημία της Λίβερπουλ, δεν θα χρησιμοποιηθεί το Europa League ως πεδίο δοκιμασίας για νεαρούς παίκτες. “Έχουμε πραγματικό ταλέντο εκεί, αλλά δεν είναι πειραματικό”, είπε. “Πιστεύω ότι αν δεν υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί, τότε θα έχουμε αρκετούς παίκτες για να ορίσουμε μια κορυφαία ομάδα τόσο στα παιχνίδια της Πέμπτης όσο και της Κυριακής, και αυτό είναι το κύριο μας στόχος”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ