Επίσημο: Ο Μπουφόν επιστρέφει στην εθνική Ιταλίας

Επίσημο: Ο Μπουφόν επιστρέφει στην εθνική Ιταλίας

Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση για την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο, ο Τζανλουίτζι Μπουφόν ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στην εθνική Ιταλίας.

Το πέρασμά του από το ποδόσφαιρο τελείωσε στις 2 Αυγούστου 2023, με αποθέωση από όλους. Οι ομάδες που αγωνίστηκε, οι πρώην συμπαίκτες του, οι πρώην αντίπαλοί του, και ακόμη και ομάδες που δεν αγωνίστηκε ποτέ όπως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στον Μπουφόν. Η αναγνώριση αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για τα 28 χρόνια που πρόσφερε στο ποδόσφαιρο! Και επειδή το ποδόσφαιρο είναι η ζωή του, ο Τζίτζι δεν μπορούσε να αποχωριστεί από αυτό για περισσότερο από τρεις μέρες.

Σήμερα, 5 Αυγούστου, ανακοινώθηκε ότι ο Μπουφόν αναλαμβάνει έναν ρόλο στην εθνική Ιταλίας. Θα είναι ο μάνατζερ της ομάδας, αναλαμβάνοντας τη θέση του Τζανλούκα Βιάλι. Τον ρόλο αυτόν επιθυμούσε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γκαμπριέλε Γκραβίνα, και ο ίδιος ο Τζίτζι. “Επιστρέφω στην εθνική επειδή εκείνο το παιδί που πέρασε πριν από 30 χρόνια την πόρτα του Coverciano θέλει ακόμη να ονειρεύεται και να ζήσει αυτό το όνειρο μαζί με τους Ιταλούς οπαδούς”, ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του.

Έτσι, ο Μπουφόν είναι ξανά δίπλα στην εθνική Ιταλίας, επαναφέροντας το ρεκόρ του για τις περισσότερες συμμετοχές με τη Σκουάντρα Ατζούρα. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πόσο καλά θα συνεργαστεί με την ομοσπονδία, που στο παρελθόν είχε προσεγγίσει ακόμη και τον Ρομπέρτο Μπάτζιο, αλλά τελικά δεν ήρθε σε συμφωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ