Με… ιδιαίτερη έμφαση επανήλθε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, στο θέμα του Χουλιάν Άλβαρες. Ξεκαθάρισε πως οι «μπλαουγκράνα» έχουν κάνει μία πολύ σοβαρή πρόταση στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά η απάντηση που παίρνουν είναι αρνητική. Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί πως η υπομονή της ομάδας του έχει όρια.
«Έχουμε κάνει μια πολύ καλή προσφορά για τον Άλβαρες. Μετά από το Παγκόσμιο Κύπελλο θα ανακοινώσουμε πότε λήγει. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου έχει ειπωθεί ότι ένας παίκτης δεν θα πάει σε μια ομάδα, αλλά τελικά κατέληξε να πάει. Δεν θέλω να αναφέρω παραδείγματα», είπε ο Λαπόρτα.
Τα 100 εκατομμύρια ευρώ που φέρονται να προσφέρουν οι Καταλανοί δεν συγκινούν τη διοίκηση της Ατλέτικο. Ο εκτελεστικός διευθυντής των «ροχιμπλάνκος» ήταν ξεκάθαρος: «Δεν πουλάμε. Όποιος θέλει τον παίκτη, ας δώσει 500 εκατομμύρια ευρώ, όπως ορίζει η ρήτρα του».
???? Joan Laporta: “We have made a very good offer for Julian Alvarez. After the World Cup we will announce when it expires.”
“There are many cases where it’s been said that a player won’t go to a team, but then he ended up going… I don’t want to mention examples.”
“A big… pic.twitter.com/0e1xX5XUcy
— Barca Universal (@BarcaUniversal) July 19, 2026
Η Ατλέτικο μιλά για… παρενόχληση
Η στάση της Μπαρτσελόνα έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην Ατλέτικο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ισπανική ομάδα έχει ήδη απευθυνθεί σε FIFA και UEFA, κάνοντας λόγο για «παρενόχληση» του ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος ο Λαπόρτα επιβεβαίωσε ότι υπάρχει καταγγελία.
«Ένας μεγάλος σύλλογος δεν μπορεί να ανεχτεί δυστυχισμένους παίκτες στο ρόστερ του. Στην Μπαρτσελόνα, αυτό δεν θα συμβεί ποτέ», πρόσθεσε ο πρόεδρος των Καταλανών.
Υπενθυμίζεται πως ο Άλβαρες, που βρίσκεται με την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει δηλώσει πως θέλει να «εκπληρώσει το όνειρό του» και να φύγει από την Ατλέτικο. Ο Αργεντινός επιθετικός είχε μεταγραφεί από τη Μάντσεστερ Σίτι το 2024 έναντι 85 εκατομμυρίων ευρώ, υπογράφοντας συμβόλαιο έως το 2030.