Τσιτσιπάς: «Απολογούμαι στους φίλους μου, αλλά μισώ να αποσύρομαι από τους αγώνες»

Τσιτσιπάς: «Απολογούμαι στους φίλους μου, αλλά μισώ να αποσύρομαι από τους αγώνες»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βίωσε ατυχία και ήταν υποχρεωμένος να αποχωρήσει από τον αγώνα του εναντίον του Χόλγκε Ρούνε στο ATP Finals στο Τορίνο, λόγω τραυματισμού στο πόδι. Αυτή η αποχώρηση οδήγησε τον Έλληνα τενίστα στην αποκλειστική ήττα από το Δανό αντίπαλο του, αποκλείοντάς τον ουσιαστικά από τη συνέχεια του τουρνουά, μετά την ήττα του και στον πρώτο αγώνα του εναντίον του Ιταλού Σίννερ.

Σχετικά με την αποχώρησή του, ο Τσιτσιπάς ζήτησε συγγνώμη από το κοινό και εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αδυναμία του να ολοκληρώσει τον αγώνα, αν και κάποιοι θεατές αποδοκίμασαν την απόφασή του.

«Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους μου και το κοινό που ήρθε να με στηρίξει και να παρακολουθήσει τον αγώνα. Είμαι πραγματικά στεναχωρημένος που δεν μπόρεσα να τελειώσω τον αγώνα. Οι γιατροί μου και οι πολλές επισκέψεις που δέχτηκα με τις προηγούμενες μέρες, μου πρότειναν να παίξω, μου έδωσαν το “πράσινο” φως. Δυστυχώς, ένιωσα απαίσια στο γήπεδο. Έκανα ό,τι μπορούσα για να είμαι έτοιμος για αυτό το ματς, αλλά δεν μου βγήκε.

Μισώ να αποσύρομαι από αγώνες. Δεν είμαι το είδος του ανθρώπου που αρέσει να εγκαταλείπει τους αγώνες. Με σκοτώνει το γεγονός ότι δεν κατάφερα να ολοκληρώσω αυτό το τουρνουά, για το οποίο προετοιμαζόμουν τόσο καιρό, φρόντισα να είμαι σε καλή φυσική κατάσταση και να δείξω τις ικανότητές μου ως παίκτης», δήλωσε ο Τσιτσιπάς.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα συμπτώματα που αντιμετώπιζε: «Είχα ένα μικρό πρόβλημα με την κίνησή μου, το οποίο με επηρέαζε κυρίως όταν μετακινούμουν. Είναι δύσκολο να ανταγωνιστείς χωρίς να μπορείς να κινηθείς. Για μένα, είναι σημαντικό να είμαι σε καλή κατάσταση και να νιώθω καλά με την πλάτη μου. Ο πόνος ήταν πολύ έντονος. Έχω αντιμετωπίσει πόνο κατά τη διάρκεια αγώνων στο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά ήταν ανεπίτρεπτα ισχυρός για να τον αντέξω.

Έπρεπε να πάρω τη δύσκολη απόφαση για να αποσυρθώ από το ματς. Το αντίληφθα στο δεύτερο παιχνίδι του αγώνα. Πραγματικά το αντίληφθα κατά την προθέρμανση με το σερβίς μου, εκεί αισθάνθηκα πολύ εκνευρισμένος, ο πόνος στην πλάτη με έπληξε. Σε εκείνο το σημείο κατάλαβα ότι, ίσως, δεν θα μπορούσα να συνεχίσω μέχρι τέλους», δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ