Τεντόγλου: «Το τελευταίο άλμα ήταν για 8,70μ., ήταν ένα λάθος που μπορεί να θυμάμαι για πάντα» (βίντεο)

Τεντόγλου: «Το τελευταίο άλμα ήταν για 8,70μ., ήταν ένα λάθος που μπορεί να θυμάμαι για πάντα» (βίντεο)

Ο Μίλτος Τεντόγλου επέτυχε στη Βουδαπέστη τον στόχο του, που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου που του έλειπε σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου.

Η νίκη αυτή ήρθε μετά από μια «δύσκολη μάχη», όπως παραδέχθηκε στις δηλώσεις του μετά τον θρίαμβο, καθώς αντιμετώπισε διάφορες δυσκολίες και έκανε κάποια λάθη, αλλά κατάφερε να τα ξεπεράσει και να επιτύχει τον στόχο του. Ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν δύσκολος αγώνας, λόγω της ζέστης, της υγρασίας και της έλλειψης αέρα που αισθανόταν και ότι είχε πρόβλημα με τα πόδια του κατά τη διάρκεια του αγώνα. Παρόλα αυτά, κατάφερε να διαχειριστεί αυτές τις δυσκολίες και να κάνει το καλύτερο άλμα της καριέρας του, αν και θεωρεί ότι θα μπορούσε να κάνει ακόμα καλύτερα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Πέρυσι υποσχέθηκα ότι θα πάω πολύ καλύτερα. Ο αγώνας ήταν πολύ πιο δύσκολος σχεδόν από κάθε άλλον που έχω συμμετάσχει και τελικά κατάφερα να πάρω τη νίκη. Πέρυσι δεν ήμουν στα καλά μου και είχα ένα κακό αγώνα, ενώ απόψε δεν είχα καμία δικαιολογία. Ήταν μια δύσκολη μάχη, αλλά προσπάθησα να κάνω το καλύτερο μου. Μετά το τρίτο άλμα, άρχισα να νιώθω άσχημα στα πόδια μου, σαν να παθαίνω κράμπες, και για αυτό αργησα να κάνω το μεγάλο άλμα. Δοκίμαζα τα πόδια μου, για να δω αν είναι καλά και τελικά μπήκα για να κάνω το τελευταίο άλμα, αφού δεν είχα πόνους. Ήταν δύσκολο, αλλά κατάφερα να το διαχειριστώ.

Ο στόχος μου ήταν να κάνω κάτι παραπάνω. Δεν με άφησαν τα πόδια μου, δεν με άφησε το κλίμα. Είχε πολλή ζέστη, πολλή υγρασία, δυσκολία στην αναπνοή και χρειαζόμουν πολλό νερό. Το άλμα ήταν για 8,70 μέτρα, αλλά κατάφερα να αφήσω τα πόδια μου στην άμμο και αυτό με έκανε να νευριάσω.

Κατάλαβα ότι ήταν πάνω από 8,40 μέτρα και νευρίασα, γιατί ήταν για 8,70 μέτρα. Είπα ‘ούπς, έκανα λάθος’, και αυτό είναι ένα λάθος που μπορεί να μείνει στη μνήμη μου για πάντα. Είμαι χαρούμενος που κέρδισα, αλλά θα μπορούσα να κάνω ένα ρεκόρ. Στο τελευταίο άλμα φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν αλλάζω την κίνηση των ποδιών μου σωστά και δεν ξέρω τον λόγο γι’ αυτό. Απλά ήθελα κάτι καλύτερο, γιατί ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση. Τέλος πάντων, έτσι είναι οι αγώνες. Δεν ξέρεις ποτέ τι θα συμβεί. Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα.

Για τον κόσμο που τον υποστήριξε στις κερκίδες, εξέφρασε ευγνωμοσύνη του: «Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες. Η κερκίδα, όλοι οι Έλληνες που ήταν εκεί, φώναζαν, πανηγύριζαν, χειροκρότησαν και βοήθησαν. Αυτό ήταν αλήθεια. Το ένιωσα. Πιο πολύ άκουγα τη μεριά τους. Το ένιωσα και μου έδωσε πολλή δύναμη, γιατί τα πόδια μου ήταν σε άσχημη κατάσταση και φοβόμουν ότι θα τραυματιστώ. Η κατάσταση ήταν τέτοια, αλλά πάλεψα και ρίσκαρα, και είμαι καλά».

Όσον αφορά το μέλλον του, ανέφερε: «Τώρα πρέπει να υπερασπίσω τους τίτλους μου και νομίζω μπορώ να χαλαρώσω σε κάποιους αγώνες. Ο πρωταρχικός μου στόχος ήταν αυτός, να κερδίσω όλα τα τουρνουά. Δεν σημαίνει ότι δεν mε νοιάζει πια, απλά τα Ολυμπιακά Αγώνια είναι το πιο σημαντικό γεγονός. Τώρα, να κερδίσω πάλι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα; Πόσες φορές το έχω κερδίσει; Πέντε; Προσπαθώ να επιδιώξω το καλύτερο δυνατό. Τα μεγάλα άλματα με ενδιαφέρουν».

Σχετικά με το τι του είπε ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, αποκάλυψε: «Μου είπε ‘πάμε, μπορείς, το έχεις, μπορείς να το κάνεις’. Του έλεγα ότι αισθάνομαι λίγο πόνο στη γάμπα μου και αυτός είχε λίγο φόβο, αλλά ήξερε ότι θα το καταφέρω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ