Συνάντηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Thomas Bach στη Λωζάνη

Συνάντηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Thomas Bach στη Λωζάνη

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την επίσκεψή της στην Ελβετία, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Thomas Bach, στην έδρα της ΔΟΕ στη Λωζάνη, προκειμένου να ενημερωθεί για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τόσο ο Thomas Bach όσο και η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέδειξαν τις ισχυρές σχέσεις μεταξύ της ΔΟΕ και της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπου πρωτοξεκίνησαν οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 776 π.Χ. Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στην τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση και τον αντίκτυπο που αυτή έχει στον αθλητισμό και τόνισε τον ειρηνευτικό ρόλο των Ολυμπιακών Αγώνων, ο οποίος είναι να ενώσει τον κόσμο μέσα από τον ειρηνικό ανταγωνισμό. Πρόσφατα, η Ελλάδα συνυπεγράφη με τη συντριπτική πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών το ψήφισμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Ολυμπιακό Μουσείο, όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Λωζάνης Grégoire Junod. Επιπλέον, επισκέφθηκε την έδρα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA) και το μουσείο της ομοσπονδίας, όπου την υποδέχθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ανδρέας Ζαγκλής και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βαγγέλης Λιόλιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ