Πλήρης επιτυχία για τον Ολυμπιακό στη Βουδαπέστη

Πλήρης επιτυχία για τον Ολυμπιακό στη Βουδαπέστη

Το επόμενο Σαββατοκύριακο (24-25 Νοεμβρίου), οι τέσσερις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στο Champions League γυναικών στην υδατοσφαίριση θα διεξάγουν αγώνες εκτός έδρας. Αυτοί είναι οι τελευταίοι αγώνες του 2023, μετά τους οποίους ακολουθεί διάλειμμα 3,5 μηνών λόγω του Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με τη διοργάνωση να επανεκκινεί το Μάρτιο.

Ο πρώτος που ανοίγει τις ελληνικές υποχρεώσεις είναι ο Ολυμπιακός (24/11, 20:00), ο οποίος αναμετράται με την Ουίπεστ στη Βουδαπέστη με στόχο να προχωρήσει προς το final-4. Οι «ερυθρόλευκες» ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο χωρίς απώλειες και προηγούνται στον Δ’ όμιλο. Θέλουν να διατηρήσουν το απόλυτο έπειτα από την εύκολη νίκη (15-8) εναντίον της περσινής κυπελλούχου Ευρώπης, της Ουίπεστ, την οποία νίκησαν στον Πειραιά.

Η Ουίπεστ μέχρι τώρα έχει μία νίκη και δύο ήττες, οπότε είναι δύσκολο να αναδείξει ανταγωνισμό για την πρώτη θέση και την πρόκριση, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί επικίνδυνο αντίπαλο, ειδικά στη δική της έδρα. Οι διαιτητές του αγώνα θα είναι η Ολλανδή Μάρικε Φαν ντεν Μπεργκ και ο Κροάτης Γιάκοβ Μπλάσκοβιτς.

Η Βουλιαγμένη είναι η μοναδική ομάδα που φαίνεται να απειλεί τον Ολυμπιακό στον Δ’ όμιλο, αλλά για να παραμείνει ανταγωνιστική χρειάζεται να κερδίσει τη Μεντιτεράνι στη Βαρκελώνη (25/11, 19:00). Ο ΝΟΒ μετράει δύο νίκες και μία ήττα στον Δ’ όμιλο και είναι σημαντικό για αυτόν να πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στην Μεντιτεράνι, ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες του, αλλά πρέπει να προσέχει διότι η αντίπαλός του είναι πιθανό να του δυσκολέψει. Η αναμέτρηση θα διαιτητεύουν η Γαλλίδα Αν Γκραντέν και ο Σέρβος Βουκ Μίλοβιτς.

Το Σάββατο (25/11) ο Άλιμος και ο Εθνικός θα αγωνιστούν εκτός έδρας στην Ουγγαρία. Οι «μελανόλευκες» θέλουν τη νίκη για να ενισχύσουν τη θέση τους στη βαθμολογία και να διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση του Β’ ομίλου, αποσπώντας το ενδιαφέρον για λόγους γοήτρου. Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Οριόλ Χαουμαντρέου και ο Γάλλος Πασκάλ Μπουσέ.

Για τον Γ’ όμιλο, ο Εθνικός αντιμετωπίζει τη Φερέντσβαρος στη Βουδαπέστη (25/11, 17:30), επιδιώκοντας νίκη που θα τον διατηρήσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Οι Μαγυάρες, οι οποίοι κατά την πρεμιέρα ηττήθηκαν από τον Εθνικό, έχουν σημειώσει πρόσφατα νίκη και θέλουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Η αναμέτρηση θα διαιτητεύουν η Ιταλίδα Τζουλιάνα Νικολόζι και ο Ολλανδός Ζάντερ Χρανσγεάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ