Μεγάλη ευγνωμοσύνη από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προς τον ΟΠΑΠ για την άμεση στήριξη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Μεγάλη ευγνωμοσύνη από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προς τον ΟΠΑΠ για την άμεση στήριξη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στις τοπικές κοινότητες και να υποστηρίζει πρακτικά τους συνανθρώπους μας που πλήττονται από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Από την πρώτη στιγμή, η εταιρεία επικοινώνησε με τις αρμόδιες αρχές για να βοηθήσει στην κάλυψη των επειγουσών αναγκών των πληγέντων.

Σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ο ΟΠΑΠ απέστειλε 100.000 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Στην ανακοίνωσή του, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ευχαρίστησε θερμά τον ΟΠΑΠ για την άμεση ανταπόκρισή του και τη στήριξη των πλημμυροπαθών, καθώς και για τη συνεχή στήριξη και εμπιστοσύνη στο έργο και τις δράσεις του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αναφέρει:

“Την Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απέστειλε 100.000 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού στις περιοχές που πλήττονται από τις φονικές πλημμύρες της Θεσσαλίας.

Η ανθρωπιστική αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παραδόθηκε σήμερα με επιτυχία στα Περιφερειακά Τμήματα και ήδη ξεκίνησε η διανομή στους πολίτες από τους εθελοντές. Μέχρι στιγμής, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει αποστείλει συνολικά 300.000 μπουκάλια νερού στο Βόλο, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και τη Καρδίτσα. Επίσης, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 100 τόνοι τροφίμων για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας στις αποθήκες του Οργανισμού.”

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έκανε θερμές ευχαριστίες στον ΟΠΑΠ για την άμεση ανταπόκρισή του και τη στήριξή του για τους πλημμυροπαθείς της Ελλάδας, καθώς και για τη διαρκή υποστήριξη και εμπιστοσύνη στο έργο και τις δράσεις του Οργανισμού.

Ο ΟΠΑΠ στο πλευρό της Πολιτικής Προστασίας της Ρόδου

Πρόσφατα, ο ΟΠΑΠ και οι συνεργάτες του δικτύου του στη Ρόδο παρείχαν απαραίτητο εξοπλισμό στους εθελοντές πυροσβέστες της Πολιτικής Προστασίας του νησιού, οι οποίοι βοήθησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, ο ΟΠΑΠ παρέδωσε 30 μάνικες δασοπυρόσβεσης, καθώς και κράνη διασωστών-δασοπυροσβεστών, μάσκες μισού προσώπου με 2 φίλτρα και γάντια δασοπυρόσβεσης σε όλη την ομάδα εθελοντών πυροσβεστών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου.

Ο αντιδήμαρχος κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης παρέλαβε τον εξοπλισμό και ευχαρίστησε τον ΟΠΑΠ για την ευαισθητοποίηση και την πρωτοβουλία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ