Κώστας Παπαγεωργίου: Αξιολόγηση του World Table Tennis For Health Festival

Κώστας Παπαγεωργίου: Αξιολόγηση του World Table Tennis For Health Festival

Το πρώτο World Table Tennis For Health Festival ολοκληρώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και άφησε θετικές εντυπώσεις. Με πλήθος αθλητών από 18 χώρες και μεγάλη διασκέδαση, το φεστιβάλ αποτελεί παράδειγμα άριστης οργάνωσης και φιλοξενίας. Ο Κώστας Παπαγεωργίου, πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αξιολογεί θετικά το φεστιβάλ και εκφράζει τον ενθουσιασμό του για τις επιπλέον ανανεώσεις του επόμενου έτους, ενώ υπογραμμίζει τη σημασία της εκδήλωσης για τη βελτίωση της υγείας και τη στήριξη ατόμων με πάθηση Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ.

Το φεστιβάλ παρουσίασε επίσης το World Table Tennis for Health Congress, το οποίο είχε τη συμμετοχή παρουσιαστών απ’ όλον τον κόσμο και αναδεικνύει τη θετική επίδραση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη ζωή ατόμων με νευρολογικά προβλήματα.

Οι επίσημοι και οι διοργανωτές αναγνώριστηκαν μέσω συμβολικών δώρων, ενώ η εκδήλωση είχε τη συμμετοχή εξέχουσων προσωπικοτήτων του αθλήματος, που αναδεικνύει τη δύναμη και τη σημασία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο Ηράκλειο, οι αντιπρόεδροι Παναγιώτης Μήτσιας και Παύλος Ποτουρίδης μίλησαν σχετικά με το θέμα “Επιτραπέζιο τένις για την υγεία: Πρόληψη της νόσου Alzheimer με το επιτραπέζιο τένις”.

Στην ενότητα Εφαρμογή στο WTT4HF, ο Χρήστος Μπαλαμπίνης μίλησε σχετικά με την ανάπτυξη του προγράμματος.

Επίσης, παρουσιάστηκε το θέμα “Εξερευνώντας το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον της επιτραπέζιας αντισφαίρισης – Από τη θεωρία στην πράξη”, από τον γνωστικό νευροεπιστήμονα Χρήστο Γκούμα και τον ψυχολόγο Πολύχρονη Πολίτση.

Τέλος, ο Θέμης Κοκολακάκης παρουσίασε την επίδραση από την ενεργό συμμετοχή σε ένα άθλημα όπως η επιτραπέζια αντισφαίριση.

Σημαντική ήταν η παρουσία 19 χωρών στα πρωταθλήματα, με ξένους διαιτητές και εθελοντές. Ο Ερυθρός Σταυρός ήταν επίσης παρών για να προσφέρει υπηρεσίες σε περίπτωση ανάγκης. Αυτό που ξεχώρισε ήταν η προσέλευση θεατών και η επιθυμία πολλών συμμετεχόντων να συνεχίσουν να παίζουν πινγκ-πονγκ.

Τέλος, η Ε.Φ.Ο.ΕπΑ. ευχαριστεί τους Χορηγούς–υποστηρικτές του WTT4H, όπως την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου, το Υπουργείο Παιδείας, την STIGA, την ANEK LINES, την BLUE STAR FERRIES, την ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ, την TRANSCOMBI EXPRESS SALONICA, την COSMOS SPORT, τον ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 103,1 FM και τον ΚΡΗΤΙΚΟΣ 88,7 FM.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ