Η Σάκκαρη εκτός των δέκα κορυφαίων για πρώτη φορά μετά από 2,5 χρόνια (vids)

Η Σάκκαρη εκτός των δέκα κορυφαίων για πρώτη φορά μετά από 2,5 χρόνια (vids)

Η σεζόν έχει άνοιξει με δυσάρεστα νέα για τη Μαρία Σάκκαρη. Μετά τις ενθαρρυντικές εμφανίσεις στο United Cup, όπου αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα, η Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται σε ένα αρνητικό σερί, με τρεις πρόωρους αποκλεισμούς σε τέσσερα τουρνουά.

Συγκεκριμένα, απώλεσε στον δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν από την Ελίνα Αβανεσιάν (2-0), στους “16” του τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι από τη Σοράνα Κιρστέα (2-0) και στους “32” του Ντόχα από τη Λίντα Νόσκοβα (2-1). Στα δύο τελευταία τουρνουά είχε περάσει τον πρώτο γύρο με bye. Με αυτές τις ήττες, η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση με τρεις συνεχόμενες ήττες.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, η Ελληνίδα τενίστρια είχε μπει για πρώτη φορά στην κορυφαία δεκάδα του κόσμου, και από τότε διατηρούσε μια δυνατή θέση εκεί.

Ωστόσο, η ήττα από τη Λίντα Νόσκοβα στο Ντόχα της στέρησε 175 βαθμούς, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 11η θέση με 3455 βαθμούς. Παρά ταύτα, η απόστασή της από την 10η Καρολίνα Μούτσοβα είναι ελάχιστη: μόλις 10 βαθμοί (3465 βαθμοί για τη Μούτσοβα).

sakkari vat

Επόμενος σταθμός… Ντουμπάι

Η επόμενη πρόκληση για τη Μαρία Σάκκαρη είναι το τουρνουά στο Ντουμπάι, όπου θα αγωνιστεί την επόμενη εβδομάδα. Η Ελληνίδα τενίστρια θα πρέπει να επανακτήσει τον ρυθμό της με νίκες, προκειμένου να υπερβεί αυτές τις δύσκολες στιγμές, καθώς η αμφιβολία είναι έντονη. Μια σειρά από συνεχόμενες νίκες θα της δώσουν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση, ενώ μια νίκη εναντίον ενός μέλους των δέκα κορυφαίων της WTA θα την «εκτοξεύσει».

Αντίστοιχα, στο Ντουμπάι, η Σάκκαρη θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες και να ανακτήσει τον αγώνισμά της. Γνωρίζει πώς να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες και είναι έτοιμη να βγει νικήτρια από αυτήν τη δύσκολη φάση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ