Η Γαλλία κερδίζει την Ουγγαρία και προκρίνεται στα ημιτελικά

Η Γαλλία κερδίζει την Ουγγαρία και προκρίνεται στα ημιτελικά

Ολοκληρώθηκαν οι προημιτελικοί στο ανδρικό τουρνουά υδατοσφαίρισης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου στην Ντόχα, με μία τεράστια έκπληξη. Η Γαλλία αντιμετωπίζοντας την κάτοχο του τίτλου Ουγγαρία, και κάτω με 4-7 στο ημίχρονο, κατάφερε να επιστρέψει και να νικήσει με 11-10, προκρινόμενη για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά.

Τονίζεται ότι οι Γάλλοι έχουν εργαστεί τα τελευταία χρόνια για να μειώσουν τη διαφορά τους από τις ομάδες της ελίτ, αφού κατάφεραν ακόμα και νίκη επί της Σερβίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022. Παρόλα αυτά, αυτή ήταν η πρώτη φορά που πέρασαν στα ημιτελικά, με τον παίκτη Τομά Βερνού να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη νίκη, πετυχαίνοντας πέντε γκολ.

Στο ματς, η Γαλλία έδειξε αντοχή και ανέστρεψε το σκορ, με τον Βερνού να πρωταγωνιστεί και να καθοδηγεί την ομάδα του στη νίκη. Με δύο συνεχόμενα τέρματα, η Γαλλία έφτασε σε προβάδισμα 10-9, με τον Βερνού να πετυχαίνει το κρίσιμο γκολ τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, καταλήγοντας στο τελικό 11-10 για τη Γαλλία.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ουγγαρία): 4-2, 3-1, 1-3, 2-5

Τα γκολ:
ΟΥΓΓΑΡΙΑ:
 Ζάλανκι 3, Βάργκα 2, Ανγκιαλ, Μάνχερτς, Βάμος, Νάγκι, Νέμετ
ΓΑΛΛΙΑ: Βερνού 5, Κρουσιγιά 3, Μποντεγκά 2, Μαριόν-Βερνού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ