Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με στόχο τον τελικό και το Παρίσι

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με στόχο τον τελικό και το Παρίσι

Σήμερα (11/1, 20:00) στο Αϊντχόφεν, η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών αντιμετωπίζει στον ημιτελικό της Ισπανία, κάτοχο του τίτλου, με στόχο την πρόκριση στον τελικό και την εξασφάλιση ενός μεταλλίου. Μια ενδεχόμενη νίκη θα σήμανε επίσης την επιστροφή της Ελλάδας σε Ολυμπιακό τουρνουά μετά από 16 χρόνια. Παρά τη δυσκολία του αγώνα, η Εθνική έχει τις προϋποθέσεις για νίκη, καθώς η Ισπανία έχει παρόμοια δυναμική με την Ελλάδα και το στυλ παιχνιδιού της είναι πιο κοντά στο ελληνικό.

Εάν η Εθνική πετύχει τη νίκη, ενδέχεται να εξασφαλίσει την πρόκριση για το Παρίσι, προϋποθέτοντας τα αποτελέσματα στον δεύτερο ημιτελικό. Η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ισπανία έχει ιστορία αλλά η Εθνική έχει θετικό απολογισμό σε προηγούμενους αγώνες. Αν και έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ως φιναλίστ του περσινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, η Ισπανία στοχεύει σε έναν τρίτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τίτλο.

Οι δυο ομάδες έχουν παίξει εξίσου αντίστοιχα στα προηγούμενα παιχνίδια, κάτι που δίνει προοπτικές νίκης στην Ελληνική ομάδα. Σε περίπτωση νίκης, η Εθνική ομάδα θα εξασφαλίσει την πρόκριση για το Παρίσι και η «γαλανόλευκη» θα κυνηγήσει μία από τις δύο εναπομείνασες θέσεις στο Παγκόσμιο του Φεβρουαρίου, στη Ντόχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική έχει θετικό απολογισμό ανάμεσα τους Ισπανία σε προηγούμενα παιχνίδια. Αναφορικά με τον σημερινό αγώνα, το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα κριθεί στο μεταξύ τους παιχνίδι, είτε πρόκειται για τον τελικό (αν νικήσουν αμφότερες), είτε για τον «μικρό τελικό» (αν ηττηθούν).

Εάν η Ελλάδα αποτύχει και οι Ιταλίδες νικήσουν, τότε θα πάρουν εκείνες την πρόκριση για το Παρίσι και η «γαλανόλευκη» θα κυνηγήσει πλέον μία από τις δύο εναπομείνασες θέσεις στο Παγκόσμιο του Φεβρουαρίου, στη Ντόχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ