Είναι εποχή να αλλάξουμε τον αγαπημένο μας αθλητισμό;

Είναι εποχή να αλλάξουμε τον αγαπημένο μας αθλητισμό;

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών απέτυχε να προκριθεί στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα, χάνοντας από την Ιταλία με 11-10.

Οι απογοητευτικές ειδήσεις προκάλεσαν θλίψη στην Ελλάδα, καθώς η ομάδα είχε κατορθώσει να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή πορεία τα τελευταία χρόνια υποστηρίζοντας τον ελληνικό πόλο με εξαιρετικές επιδόσεις.

Από το 2023, η Εθνική απόλαυσε τη χαρά τα δύο μετάλλια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Φουκουόκα, και έτσι κατέστη η πλέον επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως η επίτευξη της επιτυχίας δεν είναι εγγυημένη, ιδίως σε ένα τόσο ανταγωνιστικό επίπεδο. Η ήττα από την Ιταλία, μια ομάδα με εντυπωσιακό αθλητικό παρελθόν, αποτελεί έναν απλό υπενθύμιση πως η διαφορά μεταξύ των ομάδων είναι στις λεπτομέρειες.

Αντί να κατακρίνουμε αδικαιολόγητα την ομάδα, ας εστιάσουμε στην αξιολόγηση των λαθών της που την απέτρεψαν από την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Ντόχα.

Η διόρθωση των λαθών αποτελεί την κατάλληλη προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο μεγάλος στόχος της ομάδας.

Τώρα έχει η ομάδα τον χρόνο να εργαστεί πάνω στα λάθη της και να ενισχύσει τα αδύνατά της πριν το ταξίδι της στο Παρίσι. Έχει την ευκαιρία να επαναλάβει τις επιτυχίες της και, γιατί όχι, να επιδιώξει το χρυσό μετάλλιο.

Η ομάδα διαθέτει όλα τα απαραίτητα συστατικά για την επίτευξη του στόχου της. Με αφοσίωση, ταλέντο, εμπειρία, και αγωνιστικό πνεύμα, είναι πιθανό να καταφέρει να σηκώσει μετάλλιο στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εάν τα καταφέρει, τοτέ πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για το αν η επίσημη αγαπημένη του ελληνικού αθλητισμού πρέπει να αλλάξει…

πηγή: in.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ