Δράσεις στο πρόγραμμα EU Teq Games

Δράσεις στο πρόγραμμα EU Teq Games

Το Διεθνές Συνέδριο με θέμα “Πολυαθλητισμός και τοπική αυτοδιοίκηση” πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο (30/9) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην αίθουσα “Μ. Μεκούρη”. Το συνέδριο διοργανώθηκε από την EMCA, με την υποστήριξη του Ολυμπιακού, του ΣΕΦ, του Δήμου Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής και του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της EMCA που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (29/9) στο ΣΕΦ, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα EU Teq Games. Ο Ολυμπιακός και οι άλλοι συμμετέχοντες παρουσίασαν τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί (ολοκληρώθηκαν οι μεταφράσεις στα εγχειρίδια, στήθηκαν τα tegtables και παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό), καθώς και τα επόμενα βήματα που πρόκειται να γίνουν στο πλαίσιο του προγράμματος (πιστοποίηση προπονητών, τρόποι επικοινωνίας του προγράμματος).

Το πρόγραμμα EU Teq Games έχει ως στόχο την προώθηση υγιεινών τρόπων ζωής, της φυσικής δραστηριότητας και της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό, μέσω της εισαγωγής ενός νέου αθλήματος, του teqball. Το teqball είναι ένα σχετικά νέο άθλημα που δέχεται συμμετοχή ατόμων όλων των ηλικιών, φύλων και ικανοτήτων. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η χρήση του teqtable, ενός καμπύλου τραπεζιού που επιτρέπει την πρακτική και το παιχνίδι διάφορων πολυαθλημάτων, όπως το teqvoly (παράγωγο του βόλεϊ), το teqpong (παράγωγο του ping-pong), το teqis (παράγωγο του τένις) και το qatch (παράγωγο του χάντμπολ).

Νέα προγράμματα, νέες προτάσεις

Στα πλαίσια των εορτασμών για την επέτειο των 10 χρόνων από την ίδρυση της EMCA, το Διεθνές Συνέδριο με θέμα “Πολυαθλητισμός και τοπική αυτοδιοίκηση” πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο (30/9) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην αίθουσα “Μ. Μεκούρη”. Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της EMCA που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (29/9) στο ΣΕΦ, παρουσιάστηκαν τα νέα πρότζεκτ που έχουν υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παρουσιάστηκαν προτάσεις που έχουν ήδη εγκριθεί, ενώ παρουσιάστηκαν και νέες προτάσεις που πρόκειται να υποβληθούν τον Μάρτιο (ο Ολυμπιακός παρουσίασε το ADOC και το SPOT).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ