Δέκατος στην σφυροβολία ο Αναστασάκης

Δέκατος στην σφυροβολία ο Αναστασάκης

Ο Μιχάλης Αναστασάκης κατέλαβε την 10η θέση στη σφυροβολία με επίδοση 75,49μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση του στην τρίτη και τελευταία βολή του αγώνα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε τελικό πρωταθλήματος παγκοσμίου επιπέδου. Ο Αναστασάκης ξεκίνησε με επίδοση 74,62μ., ακολούθησε με 73,04μ. και στη συνέχεια έγραψε την καλύτερη επίδοσή του.

Αυτή η εμφάνιση του Αναστασάκη ήταν συνέχεια των καλών επιδόσεων που έχει η Ελλάδα στο αθλητικό αυτό άθλημα. Πρόκειται για την τέταρτη συμμετοχή του σε τελικό πρωταθλήματος παγκοσμίου επιπέδου και είναι ο τέταρτος Έλληνας αθλητής που τα καταφέρνει. Ο Χρήστος Πολυχρονίου έχει την καλύτερη επίδοση με 6η θέση το 1996, ενώ ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου ήταν 8ος το 2003. Πέρυσι, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης κατέλαβε την 9η θέση.

Μετά τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο 29χρονος Αναστασάκης στρέφει την προσοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στις εξέδρες βρέθηκε η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στη σφυροβολία των Γυναικών, Στέλλα Παπαδοπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ