Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 13-13 (5-6 πεναλτι): Οι Πειραιώτες προκρίνονται στο Final-4 του Champions League

Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 13-13 (5-6 πεναλτι): Οι Πειραιώτες προκρίνονται στο Final-4 του Champions League

Μεγάλη επιτυχία για τον Ολυμπιακό! Μετά την πρόκριση της ομάδας στον τελικό του Conference League στο ποδόσφαιρο, η ομάδα πόλο ανδρών κατάφερε να προκριθεί στο Final-4 του LEN Champions League μετά τη νίκη επί της Μπαρτσελονέτα στα πέναλτι (13-13 α.μ., 5-6 πεν.).

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς με 5 γκολ πρωταγωνίστησε στις τελευταίες στιγμές, στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση, ευστοχώντας το τελευταίο πέναλτι των Πειραιωτών και ο Ζερδεβάς (που αντικατέστησε τον Μπίγιατς στη διαδικασία) απέκρουσε δύο πέναλτι, χαρίζοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό. Έτσι, οι Πειραιώτες επιστρέφουν στο Final-4 του Champions League υδατοσφαίρισης μετά από πέντε χρόνια.

Η Μπαρτσελονέτα ξεκίνησε δυναμικά και προηγήθηκε στο 2’ με τον Θαμέρα, κρατώντας το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ο Ολυμπιακός απάντησε σε κάθε προβάδισμα των Ισπανών, με τους Νικολαΐδη, Φουντούλη και Βάμο να σκοράρουν.

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν αναμφίβολα από τα πιο δραματικά, με το σκορ να δείχνει επικράτηση της Μπαρτσελονέτας (5-4). Κάπου εκεί, ο Γενηδουνιάς επέλεξε να λάμψει για τα γενέθλιά του. Ο Ολυμπιακός πέτυχε το πρώτο γκολ στο τελευταίο οκτάλεπτο, ισοφαρίζοντας και απαντώντας σε κάθε προσπάθεια των Ισπανών.

Ο αγώνας κατέληξε στα πέναλτι, με τον Γενηδουνιάς να πετυχαίνει το τελευταίο πέναλτι για τους Πειραιώτες και τον Ζερδεβάς να αποκρούει το αποφασιστικό πέναλτι των Ισπανών, χαρίζοντας έτσι τη νίκη και την πρόκριση στο Final-4 στον Ολυμπιακό.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-1, 5-4, 3-5 (α.μ.), 5-6 πεν.

Μπαρτσελονέτα (Φάτοβιτς): Αγκίρε, Φαμέρα 3, Σαναχούια 3, Μουνάριθ, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Παβιγιάρντ 2, Παούλ Γκαρσία, Ταχούλ 4, Περόνε, Μπιέλ, Μπούστος 1, Πόρτερ.

Ολυμπιακός (Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 2, Γούβης, Γκίλλας, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς.

Βαθμολογία B’ ομίλου:

  1. Ολυμπιακός 11
  2. Φερεντσβάρος 9
  3. Μπαρτσελονέτα 7
  4. Μπρέσια 0

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ