Αλκαράθ: «Ελπίζω να παίξω στον τελικό με τον Τζόκοβιτς»

Αλκαράθ: «Ελπίζω να παίξω στον τελικό με τον Τζόκοβιτς»

Ο Κάρλος Αλκαράθ εξέφρασε την επιθυμία να πάρει τον τίτλο του Australian Open από τον -κάτοχο του τροπαίου- Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό που θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες, όπως τόνισε ο Ισπανός σε δηλώσεις του, μια ημέρα πριν από την έναρξη του πρώτου τουρνουά γκραν σλαμ της χρονιάς.

Ο 20χρονος τενίστας υπογράμμισε ότι το ρεκόρ του «Νόλε», ο οποίος μετράει δέκα νίκες σε ισάριθμους τελικούς στη Μελβούρνη, καθιστά ακόμη πιο… ελκυστική την προοπτική να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο του στο Australian Open, επικρατώντας του Σέρβου στη «Rod Laver Arena».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αφού ο Τζόκοβιτς είναι το Νο 1 στο κυρίως ταμπλό και ο Αλκαράθ το Νο2, μπορούν να τεθούν αντιμέτωποι μόνο στον τελικό της 28ης Ιανουαρίου, εφόσον κάποιος από τους δύο δεν έχει αποκλειστεί νωρίτερα στη διοργάνωση.

«Είναι ένα επιπλέον κίνητρο για μένα. Είμαι φιλόδοξος. Πάντα θέλω να παίζω κόντρα στους καλύτερους παίκτες του κόσμου, για να βλέπω ποιο είναι το επίπεδό μου» δήλωσε σήμερα ο Αλκαράθ στους δημοσιογράφους και συνέχισε, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Προφανώς αυτό είναι ένα καλό τεστ, το να παίζεις εναντίον του στο τουρνουά όπου είναι σχεδόν ανίκητος. Στόχος μου είναι να φτάσω στον τελικό κι ελπίζω να παίξω έναν τελικό εναντίον του. Προφανώς αυτό θα ήταν σπουδαίο. Όμως, ναι, γνωρίζοντας αυτά τα στατιστικά, είναι σίγουρα ένα επιπλέον κίνητρο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ