Σάσα Σταμάτη ψυχιατρείο: «Κατέρρευσα. Έκανα λάθη και τα πλήρωσα. Ζητάω συγνώμη απ’ όλους»

Σάσα Σταμάτη ψυχιατρείο: «Κατέρρευσα. Έκανα λάθη και τα πλήρωσα. Ζητάω συγνώμη απ’ όλους»

Ψυχιατρείο Σάσα Σταμάτη: “Ανακατέψτε, Συγνώμη και Εξομολόγηση”

Το ρεπορτάζ που κυκλοφόρησε χθες για την είσοδό της στο ψυχιατρικό τμήμα του Θριασίου προκάλεσε αναρωτήσεις και συγκίνηση. Σήμερα, η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, αποκάλυψε τους λόγους που την οδήγησαν στην ψυχιατρική κλινική. Εξέφρασε ευγνωμοσύνη σε όλους όσοι την υποστήριξαν και ζήτησε συγνώμη για το προσκομιδό της σε αθηναϊκό θέατρο, που προκάλεσε αίσθηση την εποχή εκείνη.

Πιο συγκεκριμένα, η Σάσα Σταμάτη, μιλώντας στην εκπομπή “Καλοκαίρι Yes”, αναφέρθηκε στην περιπέτεια του πατέρα της με την ψυχική του υγεία, τον θάνατό του, αλλά και τη δική της ψυχολογική κατάρρευση που προήλθε από τα γεγονότα στο οικογενειακό και προσωπικό της περιβάλλον, καθώς και από όσα επηρέασαν την επαγγελματική της πορεία μετά το περιστατικό στο θέατρο.

“Όλοι οι άνθρωποι, και δεν επιθυμώ να το εστιάσω προσωπικά, αποφεύγουν να μιλήσουν για αυτά. Δυστυχώς, υπάρχει καταπίεση στην Ελλάδα σχετικά με την ψυχολογία και την ψυχιατρική. Πέρασα δύσκολα. Ο πατέρας μου είχε μανιοκατάθλιψη για 20 χρόνια. Αναγκάστηκα να κάνω εγκλεισμό δύο φορές. Ήταν πολύ σκληρό. Η μητέρα μου και ο αδερφός μου δεν ήθελαν, έπρεπε να το αποφασίσω εγώ. Τον βρήκαν πάνω στις γραμμές του τρένου. Ήρθε στην νομαρχία, προσέβαλε τον νομάρχη, αλλά με υποστήριξαν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με υποστήριξαν”, δήλωσε η Σταμάτη.

Ενώ ο λόγος πίσω από την ψυχιατρική της επίσκεψη αφορά κάποιες συναισθηματικές απογοητεύσεις, η Σάσα Σταμάτη πρόσθεσε: “Αυτά είναι ανθρώπινα πράγματα που έχουν περάσει όλοι”. Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της στην εν λόγω τηλεοπτική εκπομπή, δήλωσε: “Έχω κάνει πολλά λάθη και θέλω να ξέρετε ότι τα έχω πληρώσει όλα. Θέλω να ζητήσω δημόσια συγνώμη από όλους τους ηθοποιούς, από την υπουργό Πολιτισμού για ό, τι συνέβη στο θέατρο. Κάποιοι άνθρωποι καταστραφούν χαρακτήρες. Ζητώ δημόσια συγνώμη από όλους”.

“Έκανα λάθη. Τα πλήρωσα αυτά τα λάθη. Η ΕΣΗΕΑ με έξαλε, κανείς δεν μου απάντησε το τηλέφωνο, κανείς δεν μου έδωσε συνέντευξη, και αν δεν είχα τον Γιάννη Κουρτάκη δεν θα είχα που να πάω… Αυτά ήταν από τα μεγαλύτερα λάθη που έκανα στη ζωή μου και θέλω να ζητήσω συγνώμη από όλη την Ελλάδα. Μπορεί να φαίνομαι ισχυρή, αλλά αυτό είναι το άμυνά μου. Κάποια στιγμή κατέρρευσα. Η μητέρα μου ήταν δίπλα μου στο νοσοκομείο, κρατούσε το χέρι μου. Ήθελα να το πω από την καρδιά μου, δεν έχω άλλα λόγια. Σας ευχαριστώ όλους”.

Μέσα από την εξομολόγηση της, η Σάσα Σταμάτη αναμένεται να αφήσει το κοινό με ένα νέο στίγμα και να προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για να συνειδητοποιήσουμε την αξία της ψυχικής υγείας και την ανάγκη για ανοιχτή συζήτηση σχετικά με αυτό το θέμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ