Μανίνα Ζουμπουλάκη: Έκπληκτη με την επιθυμία των ομοφυλοφίλων για γάμο

Μανίνα Ζουμπουλάκη: Έκπληκτη με την επιθυμία των ομοφυλοφίλων για γάμο

Στη συζήτησή της με το περιοδικό Marie Claire και τη δημοσιογράφο Λένα Παπαδημητρίου, η γνωστή συγγραφέας και δημοσιογράφος Μανίνα Ζουμπουλάκη μιλάει για σχέσεις, γυναίκες άνω των 50, σεξισμό και το τελευταίο της μυθιστόρημα. Αναδεικνύει την απάξιωση που υφίστανται ορισμένες γυναίκες στην κοινωνία.

Η Μανίνα Ζουμπουλάκη αναφέρει πώς τα παιδιά της σε ηλικία εφηβείας την ερωτούν αν η δουλειά της αξίζει τα χρήματα που βγάζει. Αναρωτιέται για την αξία που δίνει η κοινωνία στην εξωτερική αναγνώριση της εργασίας και πώς αυτό επηρεάζει την αυτοεκτίμηση των μητέρων που δεν έχουν ανάλογη αναγνώριση.

Είναι ο γάμος σήμερα ένας απαξιωμένος θεσμός;

Παρά την έκπληξή της για την επιθυμία των ομοφυλοφίλων για γάμο, κατανοεί ότι αυτό είναι ζήτημα νομικό, οικονομικό και παιδικής φροντίδας. Τονίζει την αναχρονιστικότητα του θεσμού του γάμου, που δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.

Με το τελευταίο της βιβλίο, η Ζουμπουλάκη αναδεικνύει το casual σεξισμό, παρουσιάζοντας παραδείγματα αδικίας και διακρίσεων. Αποδεικνύει πώς ο σεξισμός παραμένει θεσμοθετημένος στην κοινωνία, ακόμα και στη μεγαλύτερη ηλικία, με γονείς να επιβάλλουν ανισότητες στην ανατροφή των παιδιών τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ