Ένταση μεταξύ Γαρδέλη – Σκορδά: Συζήτηση για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του Κασσελάκη

Ένταση μεταξύ Γαρδέλη – Σκορδά: Συζήτηση για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του Κασσελάκη

Στην εκπομπή της, η Φαίη Σκορδά είχε μια έντονη συζήτηση με τον ηθοποιό Σταμάτη Γαρδέλη. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γαρδέλης σχολίασε το περιστατικό μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Γιώργου Αυτιά και την αντίδραση του πρώτου. Στη συνέχεια, παρομοίωσε τη συμπεριφορά του με αυτήν του Κασσελάκη έναντι των ψηφοφόρων του.

Ο Γαρδέλης απηύθυνε τον χαιρετισμό «Καλημέρα κτηνοβάτη» προκαλώντας την ενόχληση της Σκορδάς. Αυτή του απάντησε: «Τι εννοείς τώρα Σταμάτη μου;». Ο ηθοποιός απάντησε λέγοντας: «Με τον χαιρετισμό σου, μας έδειξες τη σεξουαλική ταυτότητά του και από την άλλη, έχει πρόβλημα επειδή έγινε γνωστός. Δεν το έρευνησα αλλά δεν με αφορά. Με αφορά ο λόγος ενός πολιτικού ανθρώπου». «Ο λόγος μιας πολιτικού γυναίκας σε αφορά;», τον ρώτησε η Σκορδά, με εκείνον να απαντά: «Ναι, αλλά μιλάω για τον Κασσελάκη. Να πούμε “τον” Κασσελάκη; Να πάμε στο ουδέτερο; Εμένα με ενδιαφέρει ο λόγος, δεν με αφορά το τι κάνει στην προσωπική του ζωή».

«Συγχέεις λίγο τα πράγματα και δεν έχω διάθεση να διδάξω κανέναν τώρα. Αν θες στο διάλειμμα, μπορώ να σου εξηγήσω. Οι παραδείγματα που φέρνεις είναι πολύ λάθος και προσβλητικά. Δεν μπορείς να τα συγκρίνεις με άλλες περιπτώσεις. Είναι λάθος. Δεν αναφέρομαι σε ακραίες παθολογικές καταστάσεις όπως εσύ προσπαθείς να δείξεις. Δεν είναι επαγγελματική επιλογή, δεν είναι προτίμηση. Ένας άνθρωπος αγαπάει», επεσήμανε η παρουσιάστρια.

Ο Γαρδέλης επέμεινε, λέγοντας: «Είναι θέμα σεξουαλικού προσανατολισμού. Τώρα να σκεφτόμαστε αν μπορούμε να νοικιάσουμε μήτρες για να κάνουμε παιδιά. Δεν μας ενδιαφέρει αν έχει έντονα συναισθήματα, ας τα κρατήσει για τον εαυτό του. Εγώ μπορώ να σε καλωσορίσω ως “καλημέρα γυμνιστής”, μπορώ να βγάλω τα ρούχα μου εδώ; Όχι. Υπάρχει ένα όριο. Μπορώ να είμαι ερωτευμένος με ένα ζώο και να έχω έντονα συναισθήματα για αυτό. Υπάρχει κάποιος διακανονισμός».

Η Φαίη Σκορδά ήταν αποφασισμένη. «Μου φέρνεις παραδείγματα που είναι τόσο ακραία που νιώθω ότι ειρωνεύεσαι. Αν αυτές είναι οι απόψεις σου …», είπε. Ο ηθοποιός τότε της είπε να βγάλει τα ακουστικά, αν ήθελε να συνεχίσουν τη συζήτηση τους. «Βγάλε τα ακουστικά, αν θέλεις να μιλήσουμε», είπε ο ηθοποιός, με την παρουσιάστρια να αντιδρά: «Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάποιος μου λέει κάτι;». «Ότι δεν μιλάω μόνο με σένα. Μόνο με σένα μιλάω τώρα;», ρώτησε ο Γαρδέλης, με τη Σκορδά να προτείνει: «Ας το αφήσουμε εκεί». «Α, θα το αφήσουμε εκεί. Ας αφήσουμε τα συμπεράσματα στον κόσμο».

Οι συνεργάτες της Φαίης Σκορδά προσπάθησαν να εξηγήσουν στον ηθοποιό όπου έκανε λάθος, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο τέλος, η Φαίη Σκορδά δήλωσε: «Δεν θέλω να δικαιολογήσω τίποτα. Προσβλήθηκα. Ως οικοδέσποινα είμαι ευγενική. Προσβλήθηκα από τον τρόπο που εκφράζετε τη γνώμη σας, από τα παραδείγματα που παραθέσατε για κάτι που είναι τόσο σοβαρό. Δεν θα ήθελα να πω ότι σταματάμε εδώ τη φιλοξενία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ