Bradley Cooper – Maestro: Ο ηθοποιός μιλάει για την διαμάχη για το μακιγιάζ της μύτης

Bradley Cooper – Maestro: Ο ηθοποιός μιλάει για την διαμάχη για το μακιγιάζ της μύτης

Ο Bradley Cooper απαντά στις συζητήσεις σχετικά με το μακιγιάζ της μύτης του στον ρόλο του ως ο θρυλικός μαέστρος και συνθέτης Λέοναρντ Μπερνστάϊν. Όταν απεικονίστηκε στις πρώτες φωτογραφίες από την επερχόμενη βιογραφική ταινία “Maestro”, ορισμένοι έθεσαν υπό αμφισβήτηση το μακιγιάζ της μύτης του ηθοποιού, κατηγορώντας την ταινία ως αντισημιτική. Στο CBS Mornings στις 21 Νοεμβρίου, ο Cooper αναφέρθηκε στη συζήτηση, λέγοντας ότι αρχικά σκέφτηκε να μην χρησιμοποιήσει προσθετικό μακιγιάζ.

«Σκέφτηκα, “Ίσως δεν χρειάζεται να το κάνουμε”», είπε. «Αλλά όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία, και, ξέρετε, τα χείλη μου δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του Λένι, και το πηγούνι μου. Και έτσι το είχαμε αυτό, και απλά δεν φαινόταν σωστό [χωρίς το προσθετικό]». Η οργάνωση «Anti-Defamation League» υπερασπίστηκε την ταινία, σχολιάζοντας: «Σε παλιότερες ταινίες, οι Εβραίοι συχνά απεικονίζονταν ως κακές καρικατούρες με μεγάλες, γαμψές μύτες. Αυτή η ταινία, που απεικονίζει τον θρυλικό μαέστρο Λέοναρντ Μπερνστάϊν, δεν το κάνει αυτό».

bradley

Η επιστολή υποστήριξης των παιδιών του Μπέρνσταϊν

Τα παιδιά του Μπέρνσταϊν απάντησαν, λέγοντας: «Είναι αληθές ότι ο Λέοναρντ Μπέρνσταϊν είχε μια μεγάλη μύτη. Ο Bradley επέλεξε να χρησιμοποιήσει μακιγιάζ για να ενισχύσει την ομοιότητά του, και είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι με αυτό. Είμαστε επίσης βέβαιοι ότι και ο πατέρας μας θα ήταν εντάξει με αυτό». Ο Cooper πέρασε έξι χρόνια προετοιμασίας για τον ρόλο και είναι και ο σκηνοθέτης και ο συγγραφέας της ταινίας. Δήλωσε ότι ήταν τρομακτικό να διευθύνει μια ορχήστρα μπροστά στην κάμερα. «Αυτό είναι αυτό που έκαναν όλη τους τη ζωή», πρόσθεσε. Η ηθοποιός Κάρεϊ Μάλιγκαν υποδύεται την σύζυγο του Μπερνστάϊν, Φελίσια Μοντελέγκρε. «Η ταινία έχει ως στόχο την αποτύπωση της αλληλεπίδρασης τους», σημείωσε ο Cooper. Το «Maestro» έκανε πρεμιέρα στο 80ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και έλαβε θετικές κριτικές (81% στο Rotten Tomatoes). Η ταινία θα προβληθεί σε περιορισμένη κυκλοφορία στις 22 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ