Ράμα: «Θετική εξέλιξη η εκλογή νέας δημάρχου στη Χειμάρρα»

Ράμα: «Θετική εξέλιξη η εκλογή νέας δημάρχου στη Χειμάρρα»

Μετά την επανέναρξη της συνεδρίασης στον χώρο του δημαρχείου στις 12:00 τοπική ώρα και με κλειστές πλέον πόρτες για τους πολίτες, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Χειμάρρας ενέκρινε την ένταξη της εκλογής νέου δημάρχου στην ημερήσια διάταξη. Οι σύμβουλοι του Σοσιαλιστικού Κόμματος πρότειναν την Blerina Bala για τη θέση του δημάρχου, ενώ ο Pervin Gjikuria παραιτήθηκε από τη διαδικασία. Η πρόταση εγκρίθηκε με 15 ψήφους υπέρ και η Bala έγινε η νέα δήμαρχος. Η Bala είναι οικονομολόγος και εργάζεται από το 2009 στο δημαρχείο της Χειμάρρας.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ανέφερε στο Twitter ότι η εκλογή της νέας δημάρχου είναι θετική εξέλιξη. Ωστόσο, η αντιδίκηση συνεχίζεται με τον Φρέντη Μπελέρη να αμφισβητεί τον διορισμό της Blerina Bala, υποστηρίζοντας πως δεν σέβεται τον νόμο.

Ο Μπελέρης ανέφερε ότι η επιλογή της νέας δημάρχου παραβιάζει το Σύνταγμα και δεν σέβεται τη βούληση του λαού. Επισημαίνει πως η μοναδική λύση είναι η τήρηση του Συντάγματος και η ορκωμοσία του πραγματικού νικητή των εκλογών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ