Υπόθεση Χαγιάτε: Ο YouTuber μιλάει για τις σοκαριστικές κατηγορίες που τον βαραίνουν

Υπόθεση Χαγιάτε: Ο YouTuber μιλάει για τις σοκαριστικές κατηγορίες που τον βαραίνουν

Ο Χαγιάτε αρνείται την κακοποίηση των ΑμεΑ και υποστηρίζει ότι εκείνοι επωφελήθηκαν από τη συμμετοχή τους στα βίντεό του.

Οι δηλώσεις του 35χρονου Youtuber “Χαγιάτε” που κατηγορείται ότι κακοποιούσε άτομα με αναπηρία σε live μεταδόσεις έχουν προκαλέσει έκπληξη. Ο Youtuber τοποθετήθηκε υποστηρίζοντας ότι τα θύματά του τον αγαπούν. Χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούσαν τα βίντεό του, βλέποντας σκηνές βίας σε πραγματικό χρόνο. Σύμφωνα με τον ίδιο, μια εβδομάδα πριν συλληφθεί, είχε επαφή με τον Red Dragon.

Ο Youtuber παραδέχτηκε ότι το περιεχόμενο των βίντεο ξέφυγε από ένα σημείο και μετά. Αρνήθηκε όμως ότι γνώριζε ότι οι άνθρωποι που κακοποιούνταν ήταν ΑμεΑ, γιατί όπως έλεγε, αυτοί ήταν αυτοδιατηρούμενοι. Επιπλέον, υποστήριξε ότι τα παιδιά εξόργιζαν από όλη τη διαδικασία. “Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να τα προσβάλλεις ή να τα πείσεις για κάτι που δεν θέλουν. Αυτά τα παιδιά είχαν κέρδος από αυτή την εμπειρία”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι το ηθικό επίπεδο τους έχει βελτιωθεί.

Ωστόσο, ο ίδιος μετανιώνει για το γεγονός ότι κάτι που ξεκίνησε ως αστείο εξελίχθηκε σε κάτι ανεπιθύμητο. “Γι’ αυτό αποφάσισα να αλλάξω προσέγγιση”, πρόσθεσε. Αναγνωρίζει ότι ο πατέρας του δεν ήταν σύμφωνος με τις πράξεις του. Κατά την απολογία του, επισήμανε ότι οι άνθρωποι που φαίνεται να υπέφεραν στα βίντεο, εκτός από το χρήμα που έπαιρναν για τις “δοκιμασίες”, τους βοηθούσε και σε άλλα τους αιτήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ