Ο Τούρκος επιχειρηματίας Αλί Σαμπανσί: Οι επίμονες προσπάθειες των γιατρών να σώσουν τη ζωή του

Ο Τούρκος επιχειρηματίας Αλί Σαμπανσί: Οι επίμονες προσπάθειες των γιατρών να σώσουν τη ζωή του

Ανακύπτουν νέες πληροφορίες σχετικά με το σοβαρό ατύχημα που είχε ο Τούρκος επιχειρηματίας Αλί Σαμπανσί και η σύζυγός του Βουσλάτ Ντογάν Σαμπανσί, με το ταχύπλοο σκάφος τους να πέφτει πάνω σε βράχια ανάμεσα στα νησιά Λέρος και Λειψοί. Ο έμπορος μεταφέρθηκε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Λέρου και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν πολύ κοντά στο θάνατο. “Ήταν σχεδόν νεκρός”, αναφέρουν πηγές από το νοσοκομείο. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι ο Αλί Σαμπανσί υπέστη ρήξη του σπλήνα και υπεβλήθη σε πολλαπλά χειρουργεία για τη σταθεροποίηση της κατάστασής του. Οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν τον επιχειρηματία και στη συνέχεια να τον διασωληνώσουν.

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις πρώτες πρωινές ώρες, όπου ο επιχειρηματίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική Θεραπεία, ενώ η κατάσταση της συζύγου του έχει βελτιωθεί. Ο διοικητής του νοσοκομείου της Λέρου, Νικόλαος Χαραλάμπης, υπογράμμισε την υπερηφάνειά του για το ιατρικό προσωπικό και τις προσπάθειες που έκαναν για να σώσουν τις ζωές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι βρισκόταν με τα παιδιά τους σε ένα ταχύπλοο σκάφος κατευθυνόμενοι από την Λειψούς στη Λέρο για να φάνε σε ένα εστιατόριο, όταν συνέβη το ατύχημα. Τα παιδιά τους πήδηξαν στη θάλασσα λίγο πριν το ατύχημα και δεν τραυματίστηκαν. Η εταιρεία Esas Holding, στην οποία ανήκει ο Αλί Σαμπανσί, ανακοίνωσε ότι οι δύο τους βρίσκονται σε θεραπεία και η κατάσταση της υγείας τους παρακολουθείται.

Επιπλέον, οι Λιμενικές Αρχές της Λέρου και των Λειψών ενημερώθηκαν για το περιστατικό της σύγκρουσης, με το σκάφος να προσκρούει σε βράχο και να επιβαίνουν έξι άτομα (τέσσερις Τούρκοι, ένας Νοτιοαφρικανός και ένας Βρετανός). Η Λιμενική Αρχή Λέρου και Πάτμου παρείχαν άμεσα βοήθεια, ενώ κάποιοι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για ιατρική βοήθεια. Η προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ