Τουρισμός στην Ελλάδα 2023: Αυξημένη κίνηση το τελευταίο τρίμηνο

Τουρισμός στην Ελλάδα 2023: Αυξημένη κίνηση το τελευταίο τρίμηνο

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν) για να συζητήσουν θέματα που αφορούν τον τουρισμό στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σημειώθηκε ότι η κίνηση επιβατών αυξήθηκε σημαντικά τον τελευταίο καιρό, με αρκετά εκατομμύρια άνθρωποι να μετακινούνται με πλοία κάθε χρόνο στις ελληνικές ακτές.

Συγκεκριμένα, μόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, πάνω από 4 εκατομμύρια επιβάτες μετακινήθηκαν από τα τρία λιμάνια της Αττικής (Πειραιάς, Ραφήνα και Λαύριο), ένας αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την περιοχή. Επιπλέον, πολλές ακτοπλοϊκές εταιρίες προσέφεραν σημαντικές εκπτώσεις, ανταποκρινόμενες έτσι στην ζήτηση της κοινωνίας.

Συμμετέχοντες στη συνάντηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Ε.Ν. συμμετείχε στη συνάντηση, με πρόεδρο τον Σπύρο Πασχάλη και μέλη του τον Ευστράτιο Απέργη, τον Σπυρίδων Πρωτοπαπαδάκη, τον Αντώνιο Γελασάκη, τον Θεολόγο Παναγιωτάκη, τον Διονύση Θεοδωράτο, τον Ιωάννη Βερνίκο Ευγενίδη και τον Βασίλειο Μάμμη, καθώς και τον Επίτιμο Πρόεδρο Μιχαήλ Σακέλλη και τον Διευθυντή Κωνσταντίνο Γκώνια. Ο Υπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε τη σημασία της υγιούς και κερδοφόρου λειτουργίας των ακτοπλοϊκών εταιριών και της προσβασιμότητας των νησιωτών, καθώς και της ανανέωσης του στόλου για τη βιωσιμότητα της ακτοπλοΐας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ