Τουρισμός 2024 Ελλάδα: Ένας Από τους Κορυφαίους Προορισμούς!

Τουρισμός 2024 Ελλάδα: Ένας Από τους Κορυφαίους Προορισμούς!

Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των προκλήσεων τουρισμού από χώρες όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ. Οι επιλογές των ταξιδιωτών από αυτές τις χώρες δίνουν στην Ελλάδα ένα ισχυρό προβάδισμα σε σχέση με άλλες απομακρυσμένες αγορές εκτός Ευρώπης. Αυτό αναδεικνύεται από μελέτη του INΣETE για τον ελληνικό τουρισμό, καθιστώντας τις προοπτικές από αυτές τις αγορές πολύ ελπιδοφόρες. Ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι το 2019 και το 2023, αυτές οι αγορές συνέβαλαν τουλάχιστον στο 11% των συνολικών εσόδων από τον τουρισμό.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 10η θέση για τους Αυστραλούς, στην 11η για τους Καναδούς και στην 12η για τους Αμερικανούς στο κατάστιχο των προορισμών που σχεδιάζουν να επισκεφτούν το επόμενο έτος. Αν και με μικρή διαφορά από τις πρώτες θέσεις, η προτίμησή τους για την Ελλάδα είναι εμφανής – μόλις κατά ένα ή δύο βαθμούς.

Εκτός Top-15 από τις Κινεζικές και Ινδικές Αγορές

Σε αντίθεση, η Ελλάδα βρίσκεται εκτός των 15 κορυφαίων προορισμών για τους ταξιδιώτες από την Κίνα και την Ινδία. Αυτές οι αγορές προτιμούν κυρίως προορισμούς στην Ασία. Οι Αμερικανοί επιλέγουν το Μεξικό, οι Καναδοί τις ΗΠΑ, ενώ η Σιγκαπούρη είναι η πρώτη επιλογή για Κινέζους και Ινδούς, ενώ οι Αυστραλοί προτιμούν τη Νέα Ζηλανδία. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ταξιδιωτών αναμένεται να πραγματοποιήσουν ταξίδια στο εξωτερικό τον επόμενο χρόνο, με ποσοστά που φτάνουν ακόμα και το 71% σε ορισμένες αγορές.

Αξιοθέατα και Φύση: Οι Επιλογές των Αμερικανών, Καναδών, Κινέζων, Ινδών και Αυστραλών

Το κύριο κίνητρο για ταξίδια είναι η “χαλάρωση και η απόλαυση” για το μεγαλύτερο μέρος των ταξιδιωτών, με ποσοστά που κυμαίνονται από 53% μέχρι 67%. Ακολουθεί η επιθυμία για νέες εμπειρίες και πολιτισμικά ταξίδια, με ποσοστά περίπου 43% έως σχεδόν 50%. Άλλη προτίμηση είναι τα αξιοθέατα και τα ταξίδια στη φύση, προτιμήσεις που ξεχωρίζουν ιδιαίτερα μεταξύ Ινδών και Κινέζων.

Οι Αμερικανοί, οι Καναδοί, οι Κινέζοι, οι Ινδοί και οι Αυστραλοί προτιμούν αξιοθέατα και τη φύση στα ταξίδια τους. Η προτίμησή τους για ταξίδια μεγάλης ή μεσαίας διάρκειας είναι εμφανής, με ποσοστά από τον 34% έως τον 62%.

Τα Χρήματα που Θα Δαπανήσουν στην Ελλάδα

Οι διαφορές στο ποσό που είναι έτοιμοι να δαπανήσουν οι ταξιδιώτες για διαμονή ανά βραδιά ανά άτομο είναι σημαντικές. Οι Ινδοί ξεχωρίζουν, με ένα μέγιστο ποσοστό του 81% πρόθυμων να δαπανήσουν μέχρι $110 ανά βραδιά, αντί για το 25% των Αμερικανών. Αυτές οι διαφορές ανάλογες και σε πιο υψηλά ποσά δείχνουν τις προτιμήσεις των διάφορων εθνοτήτων στις δαπάνες για διαμονή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ