Τηλεργασία – Παλαιοχριστιανοί: Πώς ο 45χρονος κατέληξε να εργάζεται… από το σπίτι

Τηλεργασία – Παλαιοχριστιανοί: Πώς ο 45χρονος κατέληξε να εργάζεται… από το σπίτι

Τηλεργασία – Παλαιοχριστιανοί: Αμειβόταν με 1.018 ευρώ

Τα παιδιά μιας οικογένειας των παλαιοχριστιανών στην Κορινθία εντοπίστηκαν σε συγγενή, σύμφωνα με τον Σταύρο Μπαλάσκα που μίλησε στο Mega. Η υπόθεση αφορά στην υγεία του πατέρα τους. “Παρενέβη ο εισαγγελέας λόγω της κοινωνικής της φύσης. Είναι απαραίτητο να εντοπίσουμε τις υπόλοιπες ομάδες με τις ίδιες πεποιθήσεις. Ανακαλύφθηκαν τα παιδιά σε συγγενή”, ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας. “Ένα τεστ DNA θα εξεταστεί για να διαπιστώσουμε αν τα παιδιά είναι δικά του. Υπάρχει ανατροπή στην πατρότητα του ενός παιδιού. Η γυναίκα δεν αποκαλύπτει την πατρότητα. Ο “πατριάρχης” υποστηρίζει ότι ακολουθεί τα πρότυπα των Άμις ή της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας “παλαιοχριστιανών”.

Ο 45χρονος ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη και παραμένει στη φυλακή έως τότε. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για απείθεια στο νόμο και μη συμμόρφωση στο υποχρεωτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα των τριών ανήλικων παιδιών του.

Πώς ο “παλαιοχριστιανός” κατέληξε να εργάζεται με τηλεργασία στον Δήμο Κορίνθου

Αποκαλύπτονται λεπτομέρειες για τον πατέρα μιας οικογένειας των “παλαιοχριστιανών” που ζει υπό αντίξοες συνθήκες στην Ορεινή Κορινθία. Πρόκειται για έναν 45χρονο υπάλληλο στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Ερέτριας-Αμαρύνθου από τον Νοέμβριο του 2020. Ωστόσο, όταν η νέα δημοτική αρχή τον ερμήνευσε, διαπίστωσε ότι εργάζεται από το σπίτι. Σύμφωνα με το έγγραφο μισθοδοσίας που δημοσίευσε το Star, η μηνιαία αποζημίωση που λάμβανε ήταν 1.018 ευρώ. “Του στείλαμε ένα έγγραφο, το οποίο το προσέκοψε στη δουλειά του μετά από ανεπιτυχή τηλεφωνικές προσπάθειες επικοινωνίας και, στη συνέχεια, τον κάλεσε για απολογία”, δήλωσε ο δήμαρχος Ερέτριας, Νικόλαος Γουρνής.

Η Κεραμέως διέταξε έρευνα για τον παλαιοχριστιανό που δούλευε με τηλεργασία στον Δήμο Ερέτριας-Αμαρύνθου

Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να εξετάσουν την υπόθεση. “Ζήτησα από τις αρμόδιες αρχές να πραγματοποιήσουν έλεγχο για την τοποθεσία και την κατάσταση εργασίας του 45χρονου από την οικογένεια των παλαιοχριστιανών της Κορίνθου στον Δήμο Ερέτριας – Αμαρύνθου της Εύβοιας”, δήλωσε η υπουργός ενώ απαντούσε σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Νοτοπούλου.

Σχετικά με το γεγονός ότι ο 45χρονος από την οικογένεια των παλαιοχριστιανών της Κορίνθου είχε τοποθετηθεί ως υπάλληλος στον Δήμο Ερέτριας – Αμαρύνθου το 2020 μετά από μετάθεση, η υπουργός ανέφερε: “Η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ενισχύσουμε τους ανθρώπους, αλλά παράλληλα επιβλέπουμε αυστηρά το σύστημα. Εξέταση έχει ήδη ζητηθεί για την περίπτωση του 45χρονου από την Κόρινθο, προκειμένου να εξακριβωθεί αναλυτικά η κατάστασή του, η θέση εργασίας και το καθεστώς υπηρεσίας του.”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ