Τηλεργασία λόγω καύσωνα Δημόσιο: Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών

Τηλεργασία λόγω καύσωνα Δημόσιο: Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδώσει νέα εγκύκλιο με μέτρα προστασίας των δημοσίων υπαλλήλων εξαιτίας του καύσωνα και του επικαιροποιημένου έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, προβλέπεται τηλεργασία για τους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Οι υπόλοιποι μπορούν να εργάζονται με ευέλικτο ωράριο προσέλευσης ή να ασκήσουν τηλεργασία. Επιπλέον, συνιστάται σε όσους εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους να μην εργάζονται από τις 12:00 έως τις 17:00.

kausonas2 1

Αλλαγές στα ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες λόγω καύσωνα

Για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί κατά τις ώρες αιχμής του καύσωνα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν. Ωστόσο, οι υπάλληλοι που απασχολούνται στην αντιμετώπιση των κακοκαιριών δεν επηρεάζονται από αυτά τα μέτρα.

kausonas7 1

Η εγκύκλιος του Υπουργείου

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών περιέχει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των δημοσίων υπαλλήλων από τον καύσωνα. Οι υπηρεσίες που παρέχονται από το Δημόσιο πρέπει να παραμένουν διαθέσιμες για τους πολίτες.

kausonas1 2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ